Geplaatst op 7 augustus 2019

HACCP: regels en eisen voor voedselveiligheid

Om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel, is het belangrijk dat je de HACCP-regels goed kent. Produceer, verwerk of distribueer je levensmiddelen? Wees op de hoogte van alle regels en eisen rond HACCP.

Geplaatst op 17 juli 2019

Threewise start nieuwe training Wet zorg en dwang

Threewise zorgacademie start in het najaar van 2019 de nieuwe training ‘Wet zorg en dwang, van BOPZ naar Wzd’. Na drie dagdelen training en het doorlopen van de e-learning zijn deelnemers op de hoogte van de nieuwe wet en goed voorbereid om deze professioneel toe te passen in hun zorgorganisatie.

Geplaatst op 9 juli 2019

E-learning in de zorg: alles over online cursussen voor zorgprofessionals

Overweegt uw organisatie de inzet van e-learning in de zorg? Lees in dit artikel wat e-learning is, wat de voor- en nadelen van online cursussen zijn en welke inzichten al zijn verkregen omtrent e-learning in de zorg.

Geplaatst op 27 juni 2019

Zeventig restaurantmedewerkers geslaagd bij Savant Zorg

Bij Savant Zorg zijn 70 restaurantmedewerkers geslaagd voor een maatwerk opleiding op het gebied van vaktechniek, voeding en gastvrijheid. Bovendien hebben zeven medewerkers de opleiding tot leermeester in de horeca behaald.

Geplaatst op 13 juni 2019

Cadeau voor geslaagden: gratis online cursus ‘Starten in de horeca’

Ben je geslaagd voor het vmbo, havo of vwo? Dan heb je de komende periode vast tijd genoeg en geld te kort. Om daar verandering in te brengen heeft Knowledge Monk, aanbieder van online cursussen, een cadeau voor geslaagden: een gratis e-learning ‘Starten in de horeca’.

Geplaatst op 6 juni 2019

Nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en leidinggevenden

Het trainingsaanbod in de Huuskes Academy is uitgebreid met twee nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en met een opleiding voor leidinggevenden in eten en drinken.

Geplaatst op 31 mei 2019

VGN en ActiZ: bevorder zij-instroom en doorstroom met leereenheden op maat

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en ActiZ pleiten voor een nieuwe, landelijke opleidingsaanpak voor volwassenen. Flexibele leereenheden moeten zorgen dat zij-instroom en doorstroom makkelijker worden, om daarmee het personeelstekort in de zorg tegen te gaan.

Geplaatst op 16 mei 2019

Subsidiebedrag op scholing via SectorplanPlus ruim overtekend

Het derde tijdvak van SectorplanPlus is ruim overtekend. Werkgevers binnen Zorg en Welzijn vroegen gezamenlijk 140 miljoen euro subsidie aan voor de scholing van nieuwe en bestaande medewerkers, terwijl het ministerie van VWS 95 miljoen euro voor dit tijdvak had gereserveerd.

Geplaatst op 7 mei 2019

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden

Opleidingen in de zorg zijn belangrijker dan ooit. Voor zorgorganisaties om medewerkers aan te trekken en te behouden. Voor zorgprofessionals om zich door te ontwikkelen en voor werkzoekenden om zich te laten bijscholen of omscholen voor de zorg. Welke kansen bieden opleidingen in de zorg voor zorgorganisaties en werkzoekenden? Een overzicht.

Geplaatst op 10 april 2019

Verkorte opleiding helpt zorg aan nieuwe medewerkers

Na een verkorte opleiding van vier maanden hebben zestien mensen op 5 april hun diploma Helpende Zorg en Welzijn ontvangen. Tien gediplomeerden deden mee aan een pilot van Luba uitzendbureau, opleidingsinstituut Threewise en zorgorganisatie Saffier om mensen sneller op te leiden voor de krappe arbeidsmarkt in de zorg.

Geplaatst op 2 april 2019

Incompany trainingen en opleidingen: voor- en nadelen op een rij

Er zijn meerdere manieren om medewerkers te trainen of op te leiden: door eigen mensen, een extern traject of door een incompany training of opleiding. In dit artikel zoomen we in op de voordelen en nadelen om trainingen en opleidingen incompany te organiseren.

Geplaatst op 12 maart 2019

Subsidie voor opleidingen in de zorg: 5 opties voor werkgevers

Het opleiden van bestaande en nieuwe medewerkers in de zorg is hard nodig, maar brengt voor werkgevers de nodige kosten met zich mee. Gelukkig kunnen zorgorganisaties gebruik maken van subsidies voor opleidingen in de zorg. We zetten er vijf op een rij.

Geplaatst op 25 februari 2019

Opleiding bij HVP Zorg: ‘Iedereen moet de kans krijgen’

Om goede zorg te verlenen, hecht HVP Zorg veel waarde aan opleidingen voor haar medewerkers. Maar er is meer. Bestuurder Tugba Kaya wil dat mensen kansen krijgen en pakken om zich te ontwikkelen en zelfstandig te zijn. “Veel medewerkers zien het als de kans van hun leven.”

Geplaatst op 13 februari 2019

Nieuwe cursussen: Basisscholing Medicatie en Transfers met de tillift

Wil je als zorgmedewerker worden bijgeschoold in het toedienen van medicatie? Of in het vakkundig verplaatsen van patiënten of cliënten? Threewise start in september 2019 de cursussen Basisscholing medicatie en Transfers met de tillift.

Geplaatst op 12 februari 2019

Kom je ook naar Zorgtotaal?

Zorgtotaal is dé beurs als het gaat om eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. De editie van 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in Jaarbeurs Utrecht. Op de stand van Huuskes in hal 7 staat onder meer de Huuskes Academy in de schijnwerpers, het opleidingsprogramma waarin Huuskes en Horeca Academie / Threewise samenwerken.

Geplaatst op 5 februari 2019

Forse stijging aantal bbl-studenten in zorg en welzijn

Steeds meer studenten in het mbo kiezen voor een opleiding met een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In de sector Zorg, welzijn en sport is dit schooljaar zelfs sprake van een toename van 27%.

Geplaatst op 29 januari 2019

Savant Zorg professionaliseert dienstverlening in restaurants

Savant Zorg wil haar restaurants professionaliseren en de gastvrijheid naar een hoger niveau tillen. De zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant is daartoe een samenwerking aangegaan met Threewise voor het trainen en coachen van ruim 60 restaurantmedewerkers.

Geplaatst op 15 januari 2019

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) volgen? Doe het verkort!

Wil jij in 2019 de opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen? Threewise zorgacademie start de mbo-opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) op verschillende momenten in het jaar. We leiden op volgens de derde leerweg, waardoor je de opleiding verkort kunt doorlopen maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 2 behaalt.

Geplaatst op 15 januari 2019

Opleiding tot Verzorgende IG volgen? Doorloop de verkorte opleiding!

Wordt 2019 het jaar waarin jij de opleiding tot Verzorgende IG gaat volgen? Threewise zorgacademie start de mbo-opleiding tot Verzorgende IG op verschillende momenten in het jaar. We leiden op volgens de derde leerweg, waardoor je de opleiding verkort kunt doorlopen maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 3 behaalt.

Geplaatst op 9 januari 2019

Gelre stoomt medewerkers klaar voor roomserviceconcept

Gelre ziekenhuizen is in november een opleidingstraject op mbo 2-niveau gestart voor 14 facilitair medewerkers. Zo wordt hun kennis en kunde vergroot om te werken volgens het roomserviceconcept, dat komend jaar ook op locatie Apeldoorn zal worden geïntroduceerd. “Het is prachtig om te zien hoe medewerkers groeien”, aldus Sandra Kamping, locatiemanager Hotelservices.

Geplaatst op 12 december 2018

E-learning bij de Amanshoeve: ‘Bijspijkeren rond de maaltijd’

Om de kennis en vaardigheden van medewerkers rond eten en drinken te vergroten, is De Amanshoeve gestart met e-learningmodules. De kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen met dementie neemt de e-learning af bij de Huuskes Academy, die in april 2018 het levenslicht zag door samenwerking met de Horeca Academie / Threewise.

Geplaatst op 26 november 2018

De 6 pijlers van het gastvrijheidsmodel

Hoe kunnen zorgorganisaties gastvrijheid binnen hun organisatie verbeteren? Over dat onderwerp werd Bernadette Molier van Threewise onlangs geïnterviewd voor Huuskes Magazine. Ze lichtte daarin de zes pijlers van het door Threewise ontworpen gastvrijheidsmodel toe, die we graag met je delen.

Geplaatst op 20 november 2018

NVZ: ‘Ziekenhuizen moeten maximaal opleiden’

Om het personeelstekort in ziekenhuizen te lijf te gaan moet er in- en extern maximaal worden opgeleid, vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). “Korter opleiden door een flexibel en modulair leertraject moet ervoor zorgen dat personeel sneller kan worden ingezet.”

Geplaatst op 20 november 2018

SectorplanPlus: vraag subsidie aan voor opleidingen

Het is van 3 tot en met 21 december mogelijk om subsidie uit het SectorplanPlus (VWS) aan te vragen voor opleidingen en trainingen in zorg en welzijn. Een mooie kans voor zorgorganisaties om een extra impuls te geven aan scholingsactiviteiten die gericht zijn op instroom of het behoud van medewerkers. We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Geplaatst op 30 oktober 2018

‘Tijd voor comeback mbo-2 medewerkers in de zorg’

Het is de hoogste tijd voor een herwaardering en comeback van mbo-2 medewerkers in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. Zij kunnen bijdragen aan het verkleinen van de personeelstekorten en het vergroten van de kwaliteit van zorg, vindt een coalitie van ‘Koplopers’ binnen het Zorgpact.

Geplaatst op 23 oktober 2018

Bewoners van SoZa: pionier Roland de Groot

Wist je dat Threewise is gevestigd in het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZa)? In een portretserie van De Posthoorn over de SoZa-bewoners vertelt Roland de Groot hoe hij de pioniersfase heeft beleefd, over het AZC dat kwam en snel weer verdween en over de uitbreiding van Threewise met de Zorgacademie. “Wij willen zeker blijven.”

Geplaatst op 16 oktober 2018

WijkLeerbedrijf met opleiding zorghulp krijgt vervolg

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen ook in 2019 deelnemen aan het WijkLeerbedrijf Den Haag. De goede resultaten van het project liggen aan het vervolg ten grondslag: ruim 80 procent van de deelnemers stroomt na een eenjarige opleiding direct door naar werk. Binnen het WijkLeerbedrijf worden deelnemers met een grote afstand tot […]

Geplaatst op 8 oktober 2018

Werken en leren in de zorg krijgt impulsen van VWS

In het programma Werken in de Zorg zet het ministerie van VWS via de actielijn ‘Beter leren in de zorg’ in op permanent leren en ontwikkelen door zorgprofessionals. VWS geeft verschillende impulsen aan opleiden, bij- en nascholen om daarmee de nijpende personeelstekorten in de zorg tegen te gaan. In een brief aan de Tweede Kamer […]

Geplaatst op 1 oktober 2018

Paul Keijsers versterkt het team van Threewise

Threewise heeft zich versterkt met Paul Keijsers als nieuwe Onderwijskundig Projectleider. Paul zal zich bezighouden met het ontwikkelen van opleidingen, (online) trainingsmateriaal en trainershandleidingen. Daarnaast is hij contactpersoon voor opleidingstrajecten bij opdrachtgevers. Paul werkte voorheen bij Lely, een producent van robots en datasystemen in de melkveehouderij. Hier heeft hij zich jarenlang ingezet om de opleidingen […]

Geplaatst op 9 juli 2018

Threewise zoekt Onderwijskundig Projectleider

Threewise is een opleidings- en trainingsbureau dat mensen verder helpt in hun leven en hun werk. In opdracht van zorginstellingen en gemeentelijke overheden leiden we mensen op tot onder andere Facilitair Leidinggevende, voedingsassistent, Helpende in de Zorg en Verzorgende IG. Daarnaast verzorgen we trainingen voor leidinggevenden en medewerkers op de werkvloer. We zijn een middelgrote “Streetwise” onderneming die […]

Geplaatst op 14 juni 2018

Banenmarkt voor de zorg!

Threewise zorgacademie organiseert op donderdag 5 juli 2018 een banenmarkt van 14:00 – 17:00 uur. De markt is toegankelijk voor zorgmedewerkers die zich verder willen ontwikkelen én zorgorganisaties die op zoek zijn naar geschikt personeel.

Geplaatst op 7 juni 2018

Samenwerking Huuskes Academy!

Zusterbedrijf de Horeca Academie heeft een samenwerking met Huuskes Academy. Threewise draagt op de achtergrond haar steentje bij en is de schakel tussen de samenwerking. Wij zijn trots!

Geplaatst op 3 mei 2018

Subsidies voor zorginstellingen!

Er is meer zorg-personeel nodig. Eén van de manieren om dit te bewerkstelligen is het SectorPlanPlus. Zorginstellingen kunnen via dit plan tot wel €5.000 euro subsidie krijgen.

Geplaatst op 19 april 2018

Goedkoper opleiden met de derde leerweg

Iedereen leert op zijn eigen manier. De derde leerweg geeft de ruimte om daaraan invulling te geven. Daarnaast is opleiden via de derde leerweg ook nog goedkoper.

Geplaatst op 29 maart 2018

Mbo-opleidingen starten definitief in mei!

De definitieve startdata voor onze erkende mbo-opleidingen zijn bekend. Wil jij graag voor de zomer aan een zorgopleiding beginnen? Schrijf je dan snel in. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Geplaatst op 21 maart 2018

Met deze opleidingen vind je zo een baan!

Het aantal banen in de zorg neemt razendsnel toe en dit wordt alleen maar meer de komende jaren. Ben jij op zoek naar een baan in de zorg? Volg dan de opleiding helpende of verzorgende en vindt gemakkelijk werk!

Geplaatst op 26 februari 2018

Leiding geven aan je oude collega’s?

Leidinggeven aan oude collega’s wordt vaak als lastig ervaren. Toch heeft het ook zijn voordelen. Benieuwd naar de voordelen of een opzet voor een introductiegesprek? Lees dan het artikel en download de whitepaper!

Geplaatst op 22 februari 2018

66 uitkeringsgerechtigden duurzaam aan het werk

Onlangs vond er een werkconferentie plaats over de duurzaamheid van het WijkLeerbedrijf. Threewise is als onderwijspartner dankbaar en trots deel te mogen uitmaken van dit succestraject. Lees het verhaal en bekijk de fantastische cijfers!

Geplaatst op 31 januari 2018

Threewise is erkend opleider binnen de zorg!

Threewise is vanaf heden een erkende opleider binnen de zorg. Je kunt bij ons de opleiding Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg volgen.

Geplaatst op 31 januari 2018

Award voor Knowledge Monk!

Het afgelopen jaar is er bij Threewise hard gewerkt aan het opzetten van een apart e-learning bedrijf. Knowledge Monk is op 1 januari 2018 geboren en heeft al een award binnen gesleept. Wij zijn trots.

Geplaatst op 31 januari 2018

Hoe zorg je voor succesvolle veranderingen?

Waarom mislukken persoonlijke veranderingen? En wat zijn de onderliggende oorzaken? Threewise heeft dit onderzocht en licht het toe. Wil je meer weten over veranderingen of wil weten hoe je hierin succesvol wordt?

Geplaatst op 3 januari 2018

Nieuwe directeur Threewise!

Per 1 januari 2018 is Bernadette Molier aandeelhouder van Threewise. Lees meer over Bernadette Molier of feliciteer haar met deze nieuwe uitdaging!

Geplaatst op 21 december 2017

Hoe werk je efficiënt rondom de feestdagen?

Hoe werk je efficiënt rondom de feestdagen? Threewise geeft 5 handige tips en wenst je vooral hele fijne feestdagen!

Geplaatst op 21 december 2017

Plant verpotten

Een plant verpotten, hoe werkt dat? Threewise legt het uit met behulp van een duidelijke video!

Geplaatst op 21 december 2017

Feest wijkleerbedrijf

Op 30 november 2017 was het feest bij het wijkleerbedrijf in Den Haag. Bekijk hier de impressie video of lees meer over het WijkLeerbedrijf.

Geplaatst op 5 december 2017

HACCP Inspiratie

Ben jij werkzaam binnen een kleinschalige woonorganisatie? Bekijk hier onze video ter inspiratie voor een HACCP plan!

Geplaatst op 29 november 2017

Wat is de invloed van gastvrijheid op genezing?

Wat is de invloed van gastvrijheid op het genezingsproces? Dr. Lombarts heeft dit onderzocht en gedeeld met wij gastvrij. Threewise heeft het op een rijtje gezet en reikt je tips aan.

Geplaatst op 9 november 2017

Digitalisering: vloek of zegen?

Binnen de zorgsector is er sprake van een digitale revolutie. Hoe staan de medewerkers hierin en bezitten zij de juiste ICT-vaardigheden om hierin mee te kunnen gaan?

Geplaatst op 2 november 2017

Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal!

Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal waarbij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid om kwetsbare ouderen binnen de wijk te ondersteunen!

Geplaatst op 14 september 2017

Diploma-uitreiking Rivas September 2017

Op 14 september ontvingen de deelnemers uit het Rivas ziekenhuis hun diploma’s voor de opleiding Facilitair Medewerker N2. De diploma-uitreiking werd gehouden bij Rivas ziekenhuis in Gorinchem.

Geplaatst op 5 april 2017

Diploma-uitreiking WijkLeerbedrijf groep 5

Op 30 maart 2017 ontvingen de deelnemers uit het Wijkleerbedrijf groep vijf hun diploma’s voor de opleiding Zorghulp (MBO niveau 1). De diploma-uitreiking werd gehouden bij ’t Ambacht aan de van Ostadestraat.

Geplaatst op 3 maart 2017

Wat is nieuw in de schijf van vijf?

De schijf van vijf is vernieuwd. Threewise heeft een online module waarmee u de nieuwe schijf snel en goed leert op een leuke manier. Wat is er dan anders?

Geplaatst op 2 maart 2017

Zorgtotaal Beurs 2017

Op 14, 15 en 16 maart vindt de Zorgtotaal Beurs plaats in Jaarbeurs Utrecht. Threewise is hierbij aanwezig als exposant en 16 maart verzorgt Roland de Groot een sessie. Hier wil je bij zijn! Registreer je vandaag nog.

Geplaatst op 2 maart 2017

Strengere HACCP controles vanaf 15 februari

Verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en verpleegtehuizen zijn per 15 februari 2017 gehouden aan de nieuwe toezichtaanpak. Het nieuwe interventiebeleid sluit aan bij de kaders van het algemeen algemeen interventiebeleid.

Geplaatst op 30 januari 2017

Diploma-uitreiking WijkLeerbedrijf Groep Vier

Op 23 januari 2017 ontvingen de deelnemers uit het Wijkleerbedrijf groep vier hun diploma’s voor de opleiding Zorghulp (MBO niveau 1). De diploma-uitreiking werd gehouden in Het Zamen gebouw aan de Esperantostraat.