Geplaatst op 15 mei 2024

15 juni: Open Dag Threewise zorgacademie in Rijswijk

Denk jij erover om een mbo-zorgopleiding te gaan volgen? Op de Open Dag van Threewise zorgacademie, op zaterdag 15 juni aan de Frijdastraat 6B in Rijswijk, maak je kennis met onze opleidingen en ontvang je alle informatie om een vliegende start te maken met jouw opleiding en verdere carrière.

Geplaatst op 19 april 2024

Threewise-workshop op event Verleiden en Verrassen (22 mei)

Threewise zorgacademie verzorgt 22 mei een workshop tijdens het event Verleiden en Verrassen van WijGastvrij. Het event voor voedingsassistenten en gastvrijheidsmedewerkers in de zorg vindt plaats bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein.

Geplaatst op 26 februari 2024

‘Gedragsverandering voor duurzaam eten en drinken vergt een professionele aanpak’

Huuskes en Threewise zorgacademie hebben elkaar gevonden in een nieuw initiatief: de Duurzaamheidsversneller, een programma waarin een transitiemanager met een organisatie stappen zet in duurzaamheid. “Het helpt zorgorganisaties om écht werk te maken van duurzaamheid”, vertellen Huuskes-directeur Gerben Hengeveld en Threewise-directeur Roland de Groot.

Geplaatst op 7 februari 2024

Threewise op vakevent Zorg & food!

Threewise zorgacademie staat van 9 tot en met 11 april op Zorg & food, het event in Jaarbeurs Utrecht over eten en drinken in de zorg. Op de stand van Huuskes vertellen we bezoekers graag over de e-learnings en opleidingen die we voor de Huuskes Academie en de zorg hebben ontwikkeld.

Geplaatst op 7 februari 2024

Subsidie praktijkleren: alles wat je wilt weten over deze mbo-subsidieregeling

Met de subsidieregeling praktijkleren mbo en de subsidie praktijkleren derde leerweg wordt het prijskaartje voor een opleiding een stuk aantrekkelijker. Maar wat houdt het in, hoe kun je de subsidie praktijkleren aanvragen en wat zijn de voorwaarden?

Geplaatst op 23 januari 2024

Huuskes en Threewise introduceren ‘Duurzaamheidsversneller’ voor de zorg

Huuskes en Threewise zorgacademie introduceren de Duurzaamheidsversneller. In dit programma ondersteunt een transitiemanager zorgorganisaties bij het formuleren en realiseren van duurzaamheidsambities op het gebied van eten en drinken.

Geplaatst op 7 december 2023

Threewise zorgacademie breidt uit met nieuwe locatie in Veenendaal

Threewise zorgacademie heeft een nieuwe locatie voor het aanbieden van zorgopleidingen op mbo-niveau. In Veenendaal, aan de Newtonstraat 19, start Threewise vanaf maart met de verkorte opleidingen Verzorgende IG en Helpende Zorg & Welzijn.

Geplaatst op 28 november 2023

Een particuliere opleiding (mbo) kies je om deze redenen

Ben jij op zoek naar een particuliere opleiding op mbo-niveau of wil je weten wat een particuliere zorgopleiding voor jou betekent? In dit blog gaan we in op het onderwerp ‘particuliere opleiding’, met informatie over de betekenis, voordelen, kosten, mogelijkheden en ervaringen.

Geplaatst op 20 oktober 2023

Angelique: ‘De opleiding Voedingsassistent is afwisselend en helemaal niet saai’

Met veel plezier volgt Angelique de opleiding Voedingsassistent bij Threewise zorgacademie. De lesstof, onder meer via e-learning, is afwisselend en houdt haar scherp, geeft ze aan. “Op die manier blijft de informatie lekker fris in je hoofd.”

Geplaatst op 4 september 2023

Verpleegtechnische handelingen: dit moet je weten

Verpleegtechnische handelingen zijn van vitaal belang om kwalitatief goede zorg aan patiënten en cliënten te bieden. Maar wat zijn verpleegtechnische handelingen, wat maakt ze zo belangrijk en hoe word je er als zorgverlener steeds bekwamer in? In dit blog gaan we in op deze en andere aspecten over verpleegtechnische handelingen.

Geplaatst op 15 augustus 2023

Threewise biedt keuzedeel ‘Verpleegtechnische handelingen’ met mbo-certificaat

Threewise zorgacademie biedt sinds kort het keuzedeel ‘Verpleegtechnische handelingen’. De opleiding van twaalf dagdelen, die bij goed gevolg tot een mbo-certificaat op niveau 3 leidt, geeft deelnemers de kans om verpleegtechnische handelingen te kunnen en mogen uitvoeren.

Geplaatst op 12 juli 2023

Met déze begeleidingsstijlen in de zorg maak je het verschil

In de zorg heeft jouw begeleidingsstijl als professional uiteraard invloed op de cliënt. Je wilt een bepaald doel behalen, maar daarbij het persoonlijke aspect niet uit het oog verliezen. De vier belangrijkste begeleidingsstijlen zijn instrueren, overtuigen, participeren en delegeren.

Geplaatst op 6 juni 2023

Hygiënecode zorginstellingen, woonvormen en Defensie: dít geldt vanaf 2023

De nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie wordt, na een overgangstermijn van twee maanden, op 1 juli 2023 van kracht. Op dat moment vervallen de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie (editie 2014) en de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen (editie 2016).

Geplaatst op 24 mei 2023

‘Als voedingsassistent veel plezier van opgedane kennis in opleiding’

Sarika Achaibar wilde voedingsassistent worden en volgde daarom de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn bij Threewise zorgacademie. In januari 2023 behaalde ze het mbo-certificaat, een maand later ging ze als voedingsassistent aan de slag bij Florence.

Geplaatst op 26 april 2023

Carolien van Breemen: ‘Met oudere mensen werken maakt me blij’

Ze was kwaliteitsmedewerker, is sinds kort voedingsassistent en wordt straks Helpende bij Zorgvilla Maja in Rhoon. Carolien van Breemen behaalde in januari 2023 het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn door het volgen van een opleiding bij Threewise zorgacademie.

Geplaatst op 19 april 2023

Werkbegeleider of praktijkbegeleider in de zorg: dít is wat jij wilt weten

Ben jij dol op je baan in de zorg en wil je jouw kennis en kunde graag op anderen overbrengen? Dan is het werk van een werkbegeleider, praktijkbegeleider of stagebegeleider in de zorg wellicht iets voor jou! Wat houdt dit werk in, welke competenties heb je ervoor nodig en hoe maak je die jezelf eigen? Je leest het in dit blog.

Geplaatst op 10 maart 2023

STAP-budget stopt per 2024

In 2022 en 2023 was het voor alle werkenden en werkzoekenden in Nederland mogelijk om maximaal 1000 euro STAP-budget te gebruiken voor scholing. Het STAP-budget stopt echter per 2024, zo heeft de overheid besloten.

Geplaatst op 7 maart 2023

Geslaagde missie: elf kandidaten behalen mbo-certificaat Voeding en Hospitality

Het verschil maken voor kwetsbare, zieke mensen. Dat willen ze. En daarom volgden ze een opleiding die hen het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn zou moeten opleveren. Elf kandidaten gingen ervoor en slaagden. Het magazine Uitblinkers in de zorg was bij de uitreiking en schreef er een artikel over, waarvan we hieronder een deel weergeven.

Geplaatst op 18 februari 2023

Threewise steunt platform ToekomstProef voor duurzaam eten en drinken in de zorg

Roland de Groot heeft namens Threewise zorgacademie zijn handtekening gezet onder deelname aan ToekomstProef. Met dit platform gaan zorgorganisaties en marktpartijen het eten en drinken in de zorg verduurzamen.

Geplaatst op 8 februari 2023

Ontvang het e-book ‘Voedingsassistent: leren en ontwikkelen’

Wie voedingsassistent wil worden of al is, wil het werk ook goed uit kunnen voeren. Daarvoor is het belangrijk om over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken. In ons e-book ‘Voedingsassistent, leren en ontwikkelen’ lees je alles over de mogelijkheden voor ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Geplaatst op 28 januari 2023

Nieuw pand geopend: meer mogelijkheden voor praktisch onderwijs (fotoverslag)

Het nieuwe pand van Threewise zorgacademie en Knowledge Monk in Rijswijk is officieel geopend! Op 26 januari waren relaties, leerlingen en medewerkers er getuige van dat mede-eigenaren Bernadette Molier en Roland de Groot een lintje doorknipten en daarmee symbolisch een nieuwe fase voor beide bedrijven inluidden.

Geplaatst op 13 december 2022

Threewise verhuist naar nieuw pand!

Threewise zorgacademie verhuist naar een nieuwe locatie. Vanaf 21 december zijn we samen met Knowledge Monk te vinden aan de Frijdastraat 6A en 6B in Rijswijk. Een prachtig nieuw en duurzaam gebouw dat gemakkelijk bereikbaar is, voldoende parkeerruimte heeft en ruimte biedt voor groei.

Geplaatst op 12 december 2022

‘Schaf diploma’s af, ga werkend leren’

Diploma’s afschaffen, werkend leren en modules invoeren, zodat je nieuwe medewerkers meteen kunt inzetten in de zorg. Dit was een van de suggesties die naar voren werd gebracht tijdens het symposium ‘Ontdek kansen op de arbeidsmarkt’, op 7 december georganiseerd door branchevereniging WijGastvrij.

Geplaatst op 12 december 2022

Verpleegkundige niveau 4: alles over werk, opleiding en salaris

Wil jij verpleegkundige niveau 4 worden? Een goede keuze, want het is belangrijk en dankbaar werk en een veel gevraagde baan in de zorg. Maar wat doet een verpleegkundige, welke opleiding heb je nodig, waar kun je werken en wat verdien je? Threewise zorgacademie zet het voor je op een rij.

Geplaatst op 12 december 2022

Threewise vernieuwt opleidingsaanbod rond gastvrijheid in de zorg

Voor zorgorganisaties die werk willen maken van gastvrijheid, heeft Threewise zorgacademie haar opleidingsaanbod rond dit thema flink vernieuwd. Een nieuwe game, e-learning en aangepaste training vormen samen de module Gastvrijheid. Met het nieuwe aanbod profileert Threewise zich nu nog nadrukkelijker als dé opleider op het gebied van gastvrijheid in de zorg.

Geplaatst op 11 november 2022

Verkorte opleiding Verpleegkundige (mbo 4) bij Threewise

Threewise zorgacademie biedt per april 2023 een nieuwe opleiding aan: de verkorte opleiding Verpleegkundige op mbo-niveau 4. Met deze verkorte opleiding kan een Verzorgende IG in 22 maanden doorgroeien naar Verpleegkundige.

Geplaatst op 14 september 2022

Eindeloos leren met MyMonk voor facilitair personeel ViVa! Zorggroep

Het opleidingsaanbod voor zorgmedewerkers in een grote zorgorganisatie is vaak goed geregeld en geborgd. Maar facilitair personeel in de zorg hebben soms minder te kiezen, zegt Evelyn Boelhouwer, adviseur Hospitality & Services bij ViVa! Zorggroep. De zorggroep wilde dit anders en koos daarom voor eindeloos leren met het platform MyMonk.

Geplaatst op 13 september 2022

Werkgevers in de zorg enthousiast over subsidie SectorplanPlus

De subsidieregeling SectorplanPlus valt goed bij werkgevers in de zorg, blijkt uit onderzoek van bureau Bartels in opdracht van brancheorganisatie RegioPlus. Veel zorgorganisaties hebben de regeling gebruikt om personeel aan te trekken en te behouden.

Geplaatst op 9 augustus 2022

Kennemerhart zet training, e-learning en theater in voor implementeren Wzd

Ouderenzorgorganisatie Kennemerhart neemt medewerkers zorgvuldig mee in de Wet zorg en dwang (Wzd), met onder meer e-learning, training en theatervoorstellingen. “Het heeft gezorgd voor het sneller herkennen van verschillende vormen van verzet en dwang’’, vertelt Stella Koelman, adviseur leren & ontwikkelen bij Kennemerhart.

Geplaatst op 18 juli 2022

‘Ons nieuwe concept vraagt andere competenties van voedingsassistenten’

Voor voedingsassistenten en medewerkers voeding in het Franciscus Gasthuis & Vlietland is de afgelopen anderhalf jaar het nodige veranderd. Een deels nieuwe werkwijze, een ander voedingsconcept en extra collega’s om de patiënten gastvrij van maaltijden te voorzien. Diederik Sikkens, afdelingsmanager Eten en drinken, vertelt erover.

Geplaatst op 5 juli 2022

‘Voedingsassistenten maken hét verschil voor patiënten’

Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zich er steeds meer van bewust dat eten en drinken een belangrijke rol speelt bij het tegengaan van ziekte. Maar dan hebben zorgorganisaties wel mensen met de juiste kennis en vaardigheden nodig die patiënten en cliënten begeleiden in hun voedingskeuzes. “Een voedingsassistent kan hét verschil maken”, aldus trainer René van den Berg.

Geplaatst op 4 juli 2022

‘Modulair onderwijs sluit aan bij passie en talenten van mensen’

Bestaande mbo-opleidingen opknippen in modules. Met die opdracht van het ministerie van OCW zijn SVO vakopleiding food, Threewise zorgacademie en de Horeca Academie aan de slag gegaan. Op 24 juni kwamen professionals uit zorg, horeca en het onderwijs samen om mee te denken en te luisteren naar keynote speaker Jef Staes. “We zitten op een kantelmoment.”

Geplaatst op 20 mei 2022

Threewise 14, 15 en 16 juni op vakbeurs Zorgtotaal!

Threewise zorgacademie neemt van dinsdag 14 juni tot en met donderdag 16 juni deel aan de vakbeurs Zorgtotaal in Jaarbeurs Utrecht. Je kunt ons vinden in de stand van Huuskes (04.C074), onze partner in de Huuskes Academy. We verwelkomen je graag!

Geplaatst op 15 april 2022

MyMonk: nieuw sociaal platform voor zorgorganisaties

Knowledge Monk, een zusterbedrijf van Threewise, heeft MyMonk gelanceerd. Op dit besloten sociaal platform voor zorgorganisaties kunnen zorgprofessionals leren en communiceren waar en wanneer ze willen.

Geplaatst op 12 april 2022

Bernadette Molier: ‘Wat mooi als je in de zorg veel kunt betekenen en bereiken’

Bernadette Molier werkt ruim vijftien jaar voor Threewise zorgacademie, waarvan vier jaar als directeur. “Met veel plezier, want eigenlijk alles wat ik leuk vind komt samen in mijn werk: ondernemerschap, zorg, onderwijs en hospitality.” Thom Roelofs ging bij Threewise in gesprek met Bernadette en maakte er een podcast van.

Geplaatst op 22 maart 2022

Threewise start opleiding Voedingsassistent voor particulieren

Threewise Zorgacademie heeft de opleiding Voedingsassistent voor particulieren ontwikkeld. De nieuwe opleiding met open inschrijving kent twee varianten, namelijk voor huidige voedingsassistenten en voor mensen zonder werk- of stageplek die voedingsassistent willen worden.

Geplaatst op 22 maart 2022

Opleidingsplaatsen Helpende voor deelnemers WijkLeerbedrijf

Threewise zorgacademie heeft samen met Stichting Calibris Advies aan vijf mensen een opleidingsplaats kunnen bieden voor onze opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2). Deze deelnemers van het WijkLeerbedrijf Den Haag hebben recent een diploma op niveau 1 behaald en de potentie en motivatie om door te leren.

Geplaatst op 11 januari 2022

Gastvrijheid in de zorg: meer dan gezond eten en een schone kamer

Gastvrijheid in de zorg draagt voor een groot deel bij aan een goede zorgbeleving door patiënten en cliënten. Het is dan ook belangrijk dat zorgmedewerkers gastvrijheid uitstralen, communiceren en dragen. Hoe werkt gastvrijheid in de zorg en hoe vergroot je de gastvrijheidsbeleving van een patiënt of cliënt?

Geplaatst op 22 december 2021

Voedingsassistent populairste onderwerp in 2021

Voedingsassistent was het populairste onderwerp op onze website in 2021. Zowel als artikel, e-learning én opleiding staat dit onderwerp bovenaan in de top 5. Maar ook Verzorgende IG en HACCP kregen veel aandacht. Bekijk onze meest bekeken artikelen, e-learnings en opleidingen.

Geplaatst op 25 november 2021

Subsidies op opleidingen van Threewise zorgacademie

Als jij, of je werknemer een opleiding gaat doen bij Threewise, helpen we je met het zoeken naar subsidiemogelijkheden en de aanvraag. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden, die het voor zowel de deelnemer, als de werkgever van de deelnemer, financieel aantrekkelijk te maken om op te leiden.

Geplaatst op 23 november 2021

Veilig opleiden in de zorg: trainen op locatie blijft mogelijk

Threewise zorgacademie werkt volgens het Protocol Veilig Trainen. Hiermee staan we garant voor veilig opleiden en veilige trainingen waarbij ‘social distancing’ en hygiëne gewaarborgd worden.

Geplaatst op 21 oktober 2021

STAP-budget gestopt: wat nu?

Werkenden en werkzoekenden konden in 2022 en 2023 STAP-budget aanvragen. Dit was een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal 1000 euro per jaar dat besteed kon worden aan verschillende opleidingen, cursussen en trainingen. Nu het STAP-budget per 2024 is stopgezet, zetten we graag uiteen hoe je alsnog een mbo-zorgopleiding kunt volgen die past bij jou.

Geplaatst op 21 oktober 2021

Nieuw: online cursussen over dementie voor de zorg

Knowledge Monk, het zusterbedrijf van Threewise zorgacademie, heeft online cursussen over dementie ontwikkeld voor de zorg. De serie bestaat uit tien mini-learnings (korte e-learningmodules) waarvan de eerste twee al beschikbaar zijn: ‘Wat is dementie?’ en ‘Soorten dementie’.

Geplaatst op 21 september 2021

Voedingsassistent cruciaal in nieuwe visie op eten en drinken van Florence

‘Het leven leiden dat je lief is’. Deze visie van zorgorganisatie Florence voor bewoners en cliënten is doorvertaald in een nieuwe visie op eten en drinken. De rol van de voedingsassistenten, die hiertoe een trainingstraject doorlopen, is cruciaal, zo vertellen betrokkenen. “De voedingsassistent is simpelweg expert op dit deel van persoonsgerichte zorg.”

Geplaatst op 21 september 2021

Nieuwe cursus Verpleegtechnische handelingen met 18 microlearnings

Knowledge Monk, het zusterbedrijf van Threewise zorgacademie, heeft een online cursus ‘Verpleegtechnische handelingen’ ontwikkeld. Deze nieuwe cursus bevat achttien microlearnings, waarin een verpleegtechnische handeling in tien á vijftien minuten wordt uitgelegd.

Geplaatst op 7 september 2021

Werken en leren in de zorg in Den Haag: dit moet je weten

Wil je gaan werken en leren in de zorg? Een mooie stap! Maar waar moet je allemaal aan denken als je deze stap wilt maken? En welke voorbeelden zijn er over werken en leren in de zorg in Den Haag? Je leest er alles over in dit blog!

Geplaatst op 6 augustus 2021

Unieke kans zorgorganisaties: gratis mbo-scholing voor medewerkers via de Nationale Zorgklas

Zorgorganisaties kunnen tot eind augustus medewerkers – ook stagiairs en vrijwilligers – aanmelden voor het gratis volgen van mbo-scholing op niveau 2. Dit betreft scholing voor het mbo-certificaat ‘Individuele basiszorg verlenen’. Ook voor een mbo-certificaat op niveau 3 kunnen medewerkers worden aangemeld, tot eind september.

Geplaatst op 13 juli 2021

Omscholen naar de zorg: 6 punten om rekening mee te houden

Omscholen naar de zorg is spannend, want je begint in een heel nieuw vakgebied. Desondanks doen veel mensen het en met succes! Na de carrièreswitch halen zij vaak meer voldoening uit hun werk dan daarvoor. Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je allemaal op letten?

Geplaatst op 6 juli 2021

Docent verpleegkunde Roger Pieters: ‘Ik kan putten uit eigen vakervaring’

Actualiteit, toepasbare kennis en ervaringen uit de praktijk vindt docent verpleegkunde Roger Pieters belangrijk in zijn lessen. “Daarom heb ik altijd mijn BIG-registratie gehouden, zodat ik kan putten uit eigen vakervaring.”

Geplaatst op 15 juni 2021

Threewise start BBL-opleiding Verzorgende IG (niveau 3)

Threewise zorgacademie biedt vanaf september 2021 de BBL-opleiding Verzorgende IG (niveau 3) aan. Deze opleiding voor medewerkers van ziekenhuizen en zorgorganisaties duurt achttien maanden, met een erkend diploma op mbo-niveau 3 als resultaat.

Geplaatst op 15 juni 2021

Het verschil tussen BOL, BBL en derde leerweg

Wie op het mbo studeert, kan meestal kiezen om de opleiding als BOL of als BBL te volgen. Soms is er ook een derde optie, namelijk de derde leerweg. Maar wat is het verschil tussen die drie en welke voordelen heeft iedere variant? We zetten het voor je op een rij.

Geplaatst op 8 juni 2021

Veldpartijen: ‘Wet zorg en dwang moet grondig worden herzien’

De uitvoeringsproblemen rond de Wet zorg en dwang (Wzd) worden nauwelijks aangepakt, zo schrijven elf beroepsverenigingen, cliënten- en brancheorganisaties. Het wetsvoorstel tot reparatie noemen ze ‘een lapmiddel’. In een brief aan de Vaste Kamercommissie voor VWS reiken ze vijf voorstellen aan waarmee de uitvoering van de Wzd kan verbeteren.

Geplaatst op 7 juni 2021

Trainingsacteur Leo Spaans: ´Zorgstudenten leren door te doen’

Als trainingsacteur kruipt Leo Spaans in de huid van zorgbehoevende mensen zodat studenten hiermee leren omgaan. Zo lag hij al op de IC aan de beademing, werd hij als verlamde man geholpen en leed hij aan dementie. Zo prikkelt Leo studenten om, ongeacht de situatie, het goede te doen.

Geplaatst op 18 mei 2021

Wet zorg en dwang (Wzd): wat je als zorgprofessional moet weten en doen

De Wet zorg en dwang (Wzd) is sinds 2020 een feit. Deze wet voorkomt zoveel mogelijk onvrijwillige zorg bij mensen met dementie of een beperking. Wat houdt de wet in, in welke situaties is de wet van toepassing en hoe kan een zorgorganisatie en zorgprofessional aan de wet voldoen? Lees in dit blog alles over de Wet zorg en dwang.

Geplaatst op 12 mei 2021

Florence Nightingale maakte van verplegen een echt beroep

Florence Nightingale staat bekend als de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Op haar geboortedag – ze zag op 12 mei 1820 het levenslicht – wordt sinds 1965 de Internationale dag van de verpleging gevierd. Aan haar kijk op het verlenen van zorg aan zieken en gewonden heeft de medische wereld veel te danken.

Geplaatst op 10 mei 2021

´Door het diploma is er weer toekomst voor leerlingen’

Leren zonder het gevoel hebben dat je op school zit. Dat is wat Richelle van Soest zoveel mogelijk wil creëren in haar lessen van Threewise zorgacademie. Gezelligheid, vertrouwen en veiligheid staan dan ook voorop. “Zo leren mensen het meest.”

Geplaatst op 13 april 2021

Toepassen Wet zorg en dwang blijft lastig

Op 8 april woonden we het Vilans Wzd Café bij. Tijdens deze online bijeenkomst werd al snel duidelijk dat iedereen de geest van de wet onderschrijft en hier heel positief over is. De wet leidt tot een verbetering van kwaliteit van leven, doordat cliënten steeds meer de regie hebben over hun eigen leven en meer vrijheid ervaren. De uitvoerbaarheid is soms nog wel erg lastig.

Geplaatst op 6 april 2021

Trainer Ben Ellenbroek: ´Prikkelen met passie, plezier en prestatie´

Cursisten raken en een interne verandering bewerkstelligen om het werk beter te doen. Dat is het doel van Ben Ellenbroek, trainer voeding en facilitair bij Threewise zorgacademie. “Leren moet leuk zijn, dan gaat de ontwikkeling vanzelf.”

Geplaatst op 31 maart 2021

De voedingsassistent als adviseur in Franciscus Gasthuis & Vlietland

De facilitaire dienst van Franciscus Gasthuis & Vlietland ondergaat een flinke update. Waar op locatie Vlietland vorig jaar een nieuw voedingsconcept is geïmplementeerd, gaat de locatie Gasthuis komende herfst over. Het maakt deel uit van een groter verandertraject, waarbij ook de rol van voedingsassistenten verandert en zij hierin worden getraind.

Geplaatst op 16 maart 2021

Onderwijsinspectie te spreken over opleiding Verzorgende IG van Threewise

Threewise zorgacademie zorgt voor onderwijs van voldoende kwaliteit. Dit constateert de Inspectie van het Onderwijs na kwaliteitsonderzoek, specifiek gericht op de opleiding Verzorgende IG.

Geplaatst op 9 maart 2021

Trainer Denice Spaans: ´Geef patiënten en cliënten net dat beetje extra´

Mensen die de horeca gebruiken, kiezen ervoor om verzorgd te worden, maar patiënten en cliënten niet. Niets is dan mooier om hen dat extra´s van de horeca mee te geven, vindt trainer en coach Denice Spaans.

Geplaatst op 2 maart 2021

Onderzoek: gebrek aan kennis hindert implementatie Wet zorg en dwang

Veel zorginstellingen zijn goed op weg met de Wet zorg en dwang (Wzd), maar een aantal zaken staat een goede implementatie in de weg. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. Voornamelijk de beschikbaarheid van goed personeel, onvoldoende uitwerking en onbekendheid met de wet maken implementatie moeilijk.

Geplaatst op 8 februari 2021

René van den Berg: ´Trainen geeft positieve energie´

Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van cursisten vindt René van den Berg, trainer bij Threewise, het mooiste van zijn trainings- en coachingsvak. “Mensen worden een betere versie van zichzelf.”

Geplaatst op 4 februari 2021

Studenten geven Threewise een 8,3

Studenten geven de opleiding die ze hebben gevolgd bij Threewise Zorgacademie gemiddeld een 8,3. Een groot deel van hen zou de opleiding bovendien aanbevelen aan vrienden of collega’s.

Geplaatst op 12 januari 2021

Docent Chantal Ruigrok-Taal: ´Leer de eigen regie nemen´

Voor een student die iets wil bereiken, is het halen van tienen echt niet nodig. Ga uit van wat haalbaar is, vindt docent Chantal Ruigrok-Taal. “Het gaat erom dat de studenten doen wat voor hen oké is, weten wat zij nodig hebben en wat bij hen past. In mijn lessen probeer ik hen daarvan bewust te maken.”

Geplaatst op 28 december 2020

Gezond en flexibel

Aan het einde van 2020 blikt Bernadette Molier, directeur van Threewise, terug op het veelbewogen jaar. Welke gevolgen had en heeft het coronavirus voor onderwijs in de zorg? Wat waren moeilijke én mooie momenten voor Threewise? En wat zijn de ontwikkelingen en ambities voor 2021? Lees het in haar blog!

Geplaatst op 22 december 2020

De populairste opleidingen, cursussen en artikelen van 2020

Welke opleidingen, trainingen en online cursussen van Threewise konden in 2020 op de meeste belangstelling rekenen? En welke artikelen werden het vaakst gelezen op onze website? Lees het in ons top 5-overzicht!

Geplaatst op 15 december 2020

Opleidingspilot helpt mensen van uitkering naar baan in de zorg

Mensen met een uitkering in drie maanden opleiden tot Helpende in de zorg. Dat is het doel van een pilot die Luba en Threewise zorgacademie zijn gestart.

Geplaatst op 17 november 2020

4 lessen uit de coronacrisis voor opleiden in de zorg

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat opleiden en het snel kunnen inzetten van zorgmedewerkers een vitaal proces is, ook voor het oplossen van de arbeidsmarkttekorten op de langere termijn. Dit constateert de commissie Werken in de zorg, die in een advies op het thema ‘onderwijsvernieuwing en leven lang ontwikkelen’ geleerde lessen en quick wins deelt.

Geplaatst op 10 november 2020

Allergenenleer: dit moet je als professional weten over allergenen

Kennis van allergenen en bijbehorende allergische reacties is belangrijk in sectoren als de horeca en de zorg. Zo kun je de veiligheid van jouw gasten garanderen. In dit artikel over allergenenleer lees je over allergenen, allergische reacties en hoe deze als professional te voorkomen.

Geplaatst op 29 oktober 2020

IC-buddy rukt op: Threewise biedt leertraject voor snelle inzet

Het al bestaande tekort aan IC-personeel is tijdens de coronacrisis pijnlijk duidelijk geworden. Functiedifferentiatie met zorgondersteuners, zoals IC-buddy’s, blijkt een goede oplossing. Met een leertraject voor IC-zorgondersteuners zorgt Threewise dat de IC-buddy snel kan worden ingezet in het ziekenhuis.

Geplaatst op 15 oktober 2020

Spoedreparatiewet vereenvoudigt Wet zorg en dwang

De Eerste Kamer heeft onlangs een spoedreparatiewet voor de Wet zorg en dwang (Wzd) en Wet verplichte ggz (Wvggz) aangenomen. De reparatiewet schrapt of vereenvoudigt administratieve handelingen.

Geplaatst op 13 oktober 2020

Dieetleer: 4 soorten consistenties toegelicht

Consistenties zijn een belangrijk onderdeel van dieetleer. Maar op wie zijn consistenties van toepassing? En aan welke criteria moet voeding voldoen bij consistenties? Een overzicht.

Geplaatst op 6 oktober 2020

‘Bewoners vrolijken helemaal op door huiskamerbegeleiders HWW Zorg’

Threewise zorgacademie heeft het afgelopen jaar de huiskamerbegeleiders van HWW zorg opgeleid. De mix van theorie en praktijk biedt de cursisten waardevolle bagage om bewoners iedere dag weer blij te maken.

Geplaatst op 21 september 2020

Dieetleer: alles over diëten voor de zorg

Wie in de zorg betrokken is bij het eten en drinken van patiënten of cliënten, moet kennis hebben van diëten. In een artikel over dieetleer zetten we uiteen welke diëten er zijn, wat ze inhouden en voor wie de diëten zijn bestemd.

Geplaatst op 9 september 2020

Extra klassen voor opleidingen Helpende en Verzorgende IG

Veel mensen willen in de zorg gaan werken en daarvoor een opleiding volgen. Vanwege de grote animo start Threewise zorgacademie in oktober extra klassen voor de opleidingen Helpende en Verzorgende IG.

Geplaatst op 13 augustus 2020

Voorbeeldbeleidsplan helpt bij implementatie Wet zorg en dwang

Een van de voorwaarden van de Wet zorg en dwang is het maken van een beleidsplan. Daarin leggen zorgorganisaties vast wat hun visie is op vrijheid en zorg en hoe ze in de praktijk vorm geven aan de onderdelen van de wet. Een voorbeeldbeleidsplan kan daarbij helpen.

Geplaatst op 16 juli 2020

Betaalde mantelzorgers? Vergeet het opleiden niet

Zorgorganisaties nemen mantelzorgers in loondienst, zo berichtten media begin juli. Het inhuren van familieleden voor bepaalde zorgtaken gebeurt al langer. In beide gevallen is het opleiden van mantelzorgers van belang om goede zorg te kunnen verlenen.

Geplaatst op 16 juli 2020

Tweede tijdvak voor SLIM-subsidie op leren en ontwikkelen geopend

Het tweede tijdvak voor subsidieaanvraag via de SLIM-regeling opent 1 september 2020. Met deze ‘Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ (SLIM) is ook subsidie op een praktijkleerplaats voor een beroepsopleiding in de derde leerweg mogelijk.

Geplaatst op 8 juli 2020

Threewise ontwikkelt met partners leertraject voor IC-zorgondersteuners

Om bij te dragen aan de personele bezetting op IC’s, hebben drie partijen waaronder Threewise een digitaal leertraject voor IC-zorgondersteuners ontwikkeld. Dit opleidingstraject verenigt werving en selectie van geschikte mensen, theorie via e-learning én onderwijs in de praktijk door opleiders uit het werkveld.

Geplaatst op 25 juni 2020

ANBO: eind bezoekregeling verpleeghuis is mooi, maar ook spannend

24 juni 2020 maakte het kabinet bekend dat vanaf 1 juli de bezoekregeling in verpleeghuizen voorbij is. Vanaf dat moment kunnen mensen weer vaker dan één keer per week naar hun geliefde en met meerdere bezoekers tegelijk. Ook kunnen verpleeghuisbewoners weer naar buiten.

Geplaatst op 24 juni 2020

Veilig trainen in de zorg

Threewise werkt volgens het Protocol Veilig Trainen in de 1,5 meter economie. Hiermee staan we garant voor veilige trainingen waarbij ‘social distancing’ en hygiëne gewaarborgd worden.

Geplaatst op 16 juni 2020

Hoe omgaan met Wet zorg en dwang tijdens de coronacrisis?

In deze periode waarin beperkende maatregelen worden geadviseerd vanwege het coronavirus, blijft goed hulpverlenerschap voorop staan. Hoe zit dit in relatie tot de Wet zorg en dwang (Wzd)?

Geplaatst op 6 mei 2020

HWW Zorg over de e-learning Wet zorg en dwang

Threewise heeft, samen met haar zusterbedrijf “Knowledge Monk” een e-learning module ontwikkeld over de Wet zorg en dwang. HWW Zorg gebruikt deze module om haar medewerkers te trainen en informeren over deze wet. Daarnaast verzorgt Threewise fysieke trainingen voor de medewerkers. Shelly de Jong van HWW Zorg vertelt over de ervaringen met de e-learning module. 

Geplaatst op 6 mei 2020

Bernadette over online lesgeven: ‘Niet stilstaan in ontwikkeling’

Bernadette Molier, directeur en trainer van Threewise, geeft al een paar weken regelmatig online les. Meestal gebruikt ze Zoom. Ze vertelt over haar ervaringen en geeft tips.

Geplaatst op 9 april 2020

Threewise bedankt iedereen die voor ons klaar staat in deze lastige tijd

Threewise bedankt iedereen die helpt om deze moeilijke tijd door te komen. Alle mensen in de zorg, mensen die de winkels bevoorraden, mensen die in de winkels werken, het vuil ophalen, opletten dat we allemaal veilig zijn en dat mensen zich aan de afspraken houden, mensen in het onderwijs, alle pappa’s en mamma’s die hun […]

Geplaatst op 26 maart 2020

Handdesinfectie, handreiniging en handschoenen: volg deze stappen voor de juiste handhygiëne

Voor het werken met schone handen in de zorg zijn er twee vormen van handhygiëne: handdesinfectie en handreiniging. Maar wanneer pas je handdesinfectie toe of moet je handen met water en zeep (handreiniging) wassen? Wanneer doe je handschoenen aan en hoe trek je ze op een hygiënische manier uit? We zetten het op een rij.

Geplaatst op 13 maart 2020

Corona-update beleid Threewise

Bijna alle opleidingen zijn stilgezet, onze deelnemers zijn hard nodig op de werkvloer en en het is niet verstandig om samen te “scholen”. Waar mogelijk verzorgen wij online lessen. Heb je vragen over de e-learning of wil je overleg over je opdrachten, neem gerust contact met ons op.

Geplaatst op 5 maart 2020

Handhygiëne in de zorg: richtlijnen en momenten voor professionals

Handhygiëne in de zorg is van groot belang bij het voorkomen van infecties. Voor zorgprofessionals zijn er duidelijke richtlijnen om zorggerelateerde infecties – en daarmee zieken en sterfgevallen – te voorkomen. Een overzicht.

Geplaatst op 3 maart 2020

Recordaantal aanvragen voor subsidie via SectorplanPlus

Een recordaantal zorg- en welzijnsorganisaties heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in het laatste tijdvak van SectorplanPlus subsidie aan te vragen.

Geplaatst op 11 februari 2020

WijkLeerbedrijf Den Haag: 144 mensen begeleiden naar baan in de zorg

Het WijkLeerbedrijf Den Haag krijgt de komende drie jaar een vervolg. Partners in het project, waaronder Threewise zorgacademie, ondertekenden onlangs een overeenkomst om 144 deelnemers vanuit de bijstand op te leiden en te begeleiden naar een baan in de zorg.

Geplaatst op 16 januari 2020

Zorgorganisaties zetten kwaliteitsbudget in voor zorgondersteuners

Steeds meer zorgorganisaties wenden het kwaliteitsbudget van het kabinet aan voor het aantrekken van zorgondersteuners. Dit vertaalt zich door in het opleiden van deze medewerkers. Zo start Threewise zorgacademie in januari opleidingstrajecten bij Zonnehuisgroep Vlaardingen en HWW Zorg.

Geplaatst op 16 december 2019

Opleiding voedingsassistent in het ziekenhuis: de mogelijkheden

De opleiding Voedingsassistent bestaat niet meer, maar de behoefte aan goed opgeleide voedingsassistenten en servicemedewerkers in ziekenhuizen is onverminderd aanwezig. Welke mogelijkheden zijn er op mbo-2 niveau? Een overzicht.

Geplaatst op 15 november 2019

Threewise ondertekent Sectordeal Zorg Den Haag

Threewise zorgacademie heeft 14 november de Sectordeal Zorg van de gemeente Den Haag ondertekend. Dit omvangrijke sectorplan richt zich op ontwikkelkansen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en het terugdringen van het personeelstekort in de regio.

Geplaatst op 29 oktober 2019

Servicemedewerkers Ziekenhuis Amstelland starten opleiding op maat

Ziekenhuis Amstelland is een opleidingstraject gestart voor de servicemedewerkers van het Amstelveens ziekenhuis. In circa negen maanden worden de servicemedewerkers gefaseerd bijgeschoold in hun belangrijke werk voor patiënten en verpleegkundigen.

Geplaatst op 30 september 2019

Stappenplan Wet zorg en dwang aangepast

Het stappenplan Wet zorg en dwang is recent aangepast. Zo gaat het onderzoek naar alternatieven voor onvrijwillige zorg nu vooraf aan het stappenplan, telt het stappenplan geen drie maar vijf stappen en is per stap benoemd welke zorgverleners bij de besluitvorming betrokken zijn.

Geplaatst op 7 augustus 2019

HACCP: regels en eisen voor voedselveiligheid

Om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel, is het belangrijk dat je de HACCP-regels goed kent. Produceer, verwerk of distribueer je levensmiddelen? Wees op de hoogte van alle regels en eisen rond HACCP.

Geplaatst op 17 juli 2019

Threewise organiseert training Wet zorg en dwang

Threewise zorgacademie organiseert de nieuwe training ‘Wet zorg en dwang, van BOPZ naar Wzd’. Na drie dagdelen training en het doorlopen van de e-learning zijn deelnemers op de hoogte van de nieuwe wet en goed voorbereid om deze professioneel toe te passen in hun zorgorganisatie.

Geplaatst op 9 juli 2019

E-learning in de zorg: alles over online cursussen voor zorgprofessionals

Overweegt uw organisatie de inzet van e-learning in de zorg? Lees in dit artikel wat e-learning is, wat de voor- en nadelen van online cursussen zijn en welke inzichten al zijn verkregen omtrent e-learning in de zorg.

Geplaatst op 27 juni 2019

Zeventig restaurantmedewerkers geslaagd bij Savant Zorg

Bij Savant Zorg zijn 70 restaurantmedewerkers geslaagd voor een maatwerk opleiding op het gebied van vaktechniek, voeding en gastvrijheid. Bovendien hebben zeven medewerkers de opleiding tot leermeester in de horeca behaald.

Geplaatst op 13 juni 2019

Cadeau voor geslaagden: gratis online cursus ‘Starten in de horeca’

Ben je geslaagd voor het vmbo, havo of vwo? Dan heb je de komende periode vast tijd genoeg en geld te kort. Om daar verandering in te brengen heeft Knowledge Monk, aanbieder van online cursussen, een cadeau voor geslaagden: een gratis e-learning ‘Starten in de horeca’.

Geplaatst op 6 juni 2019

Nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en leidinggevenden

Het trainingsaanbod in de Huuskes Academy is uitgebreid met twee nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en met een opleiding voor leidinggevenden in eten en drinken.

Geplaatst op 31 mei 2019

VGN en ActiZ: bevorder zij-instroom en doorstroom met leereenheden op maat

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en ActiZ pleiten voor een nieuwe, landelijke opleidingsaanpak voor volwassenen. Flexibele leereenheden moeten zorgen dat zij-instroom en doorstroom makkelijker worden, om daarmee het personeelstekort in de zorg tegen te gaan.

Geplaatst op 16 mei 2019

Subsidiebedrag op scholing via SectorplanPlus ruim overtekend

Het derde tijdvak van SectorplanPlus is ruim overtekend. Werkgevers binnen Zorg en Welzijn vroegen gezamenlijk 140 miljoen euro subsidie aan voor de scholing van nieuwe en bestaande medewerkers, terwijl het ministerie van VWS 95 miljoen euro voor dit tijdvak had gereserveerd.

Geplaatst op 7 mei 2019

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden

Opleidingen in de zorg zijn belangrijker dan ooit. Voor zorgorganisaties om medewerkers aan te trekken en te behouden. Voor zorgprofessionals om zich door te ontwikkelen en voor werkzoekenden om zich te laten bijscholen of omscholen voor de zorg. Welke kansen bieden opleidingen in de zorg voor zorgorganisaties en werkzoekenden? Een overzicht.

Geplaatst op 10 april 2019

Verkorte opleiding helpt zorg aan nieuwe medewerkers

Na een verkorte opleiding van vier maanden hebben zestien mensen op 5 april hun diploma Helpende Zorg en Welzijn ontvangen. Tien gediplomeerden deden mee aan een pilot van Luba uitzendbureau, opleidingsinstituut Threewise en zorgorganisatie Saffier om mensen sneller op te leiden voor de krappe arbeidsmarkt in de zorg.

Geplaatst op 2 april 2019

Incompany trainingen en opleidingen: voor- en nadelen op een rij

Er zijn meerdere manieren om medewerkers te trainen of op te leiden: door eigen mensen, een extern traject of door een incompany training of opleiding. In dit artikel zoomen we in op de voordelen en nadelen om trainingen en opleidingen incompany te organiseren.

Geplaatst op 12 maart 2019

Subsidies voor opleidingen in de zorg: 5 opties voor werkgevers

Het opleiden van bestaande en nieuwe medewerkers in de zorg is hard nodig, maar brengt voor werkgevers de nodige kosten met zich mee. Gelukkig kunnen zorgorganisaties gebruik maken van subsidies voor opleidingen in de zorg. We zetten ze voor je op een rij.

Geplaatst op 25 februari 2019

Opleiding bij HVP Zorg: ‘Iedereen moet de kans krijgen’

Om goede zorg te verlenen, hecht HVP Zorg veel waarde aan opleidingen voor haar medewerkers. Maar er is meer. Bestuurder Tugba Kaya wil dat mensen kansen krijgen en pakken om zich te ontwikkelen en zelfstandig te zijn. “Veel medewerkers zien het als de kans van hun leven.”

Geplaatst op 13 februari 2019

Nieuwe cursussen: Basisscholing Medicatie en Transfers met de tillift

Wil je als zorgmedewerker worden bijgeschoold in het toedienen van medicatie? Of in het vakkundig verplaatsen van patiënten of cliënten? Threewise start in september 2019 de cursussen Basisscholing medicatie en Transfers met de tillift.

Geplaatst op 12 februari 2019

Kom je ook naar Zorgtotaal?

Zorgtotaal is dé beurs als het gaat om eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. De editie van 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 maart in Jaarbeurs Utrecht. Op de stand van Huuskes in hal 7 staat onder meer de Huuskes Academy in de schijnwerpers, het opleidingsprogramma waarin Huuskes en Horeca Academie / Threewise samenwerken.

Geplaatst op 5 februari 2019

Forse stijging aantal bbl-studenten in zorg en welzijn

Steeds meer studenten in het mbo kiezen voor een opleiding met een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In de sector Zorg, welzijn en sport is dit schooljaar zelfs sprake van een toename van 27%.

Geplaatst op 29 januari 2019

Savant Zorg professionaliseert dienstverlening in restaurants

Savant Zorg wil haar restaurants professionaliseren en de gastvrijheid naar een hoger niveau tillen. De zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant is daartoe een samenwerking aangegaan met Threewise voor het trainen en coachen van ruim 60 restaurantmedewerkers.

Geplaatst op 15 januari 2019

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen? Doe het verkort!

Wil je in negen maanden worden opgeleid tot Helpende Zorg en Welzijn of jouw medewerkers laten doorgroeien tot Helpende? Threewise zorgacademie verzorgt de mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgens de derde leerweg. Hierdoor kunnen medewerkers de opleiding verkort doorlopen maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 2 behalen.

Geplaatst op 15 januari 2019

Opleiding Verzorgende IG verkort volgen? Behaal in 15 maanden jouw diploma!

Wil je een opleiding tot Verzorgende IG volgen of jouw medewerkers laten doorgroeien tot Verzorgende IG? Threewise biedt de opleiding Verzorgende IG verkort aan volgens de derde leerweg. Hierdoor kunnen deelnemers in 15 maanden een erkend mbo-diploma op niveau 3 halen.

Geplaatst op 9 januari 2019

Gelre stoomt medewerkers klaar voor roomserviceconcept

Gelre ziekenhuizen is in november een opleidingstraject op mbo 2-niveau gestart voor 14 facilitair medewerkers. Zo wordt hun kennis en kunde vergroot om te werken volgens het roomserviceconcept, dat komend jaar ook op locatie Apeldoorn zal worden geïntroduceerd. “Het is prachtig om te zien hoe medewerkers groeien”, aldus Sandra Kamping, locatiemanager Hotelservices.

Geplaatst op 12 december 2018

E-learning bij de Amanshoeve: ‘Bijspijkeren rond de maaltijd’

Om de kennis en vaardigheden van medewerkers rond eten en drinken te vergroten, is De Amanshoeve gestart met e-learningmodules. De kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen met dementie neemt de e-learning af bij de Huuskes Academy, die in april 2018 het levenslicht zag door samenwerking met de Horeca Academie / Threewise.

Geplaatst op 26 november 2018

De 6 pijlers van het gastvrijheidsmodel

Hoe kunnen zorgorganisaties gastvrijheid binnen hun organisatie verbeteren? Over dat onderwerp werd Bernadette Molier van Threewise onlangs geïnterviewd voor Huuskes Magazine. Ze lichtte daarin de zes pijlers van het door Threewise ontworpen gastvrijheidsmodel toe, die we graag met je delen.

Geplaatst op 20 november 2018

NVZ: ‘Ziekenhuizen moeten maximaal opleiden’

Om het personeelstekort in ziekenhuizen te lijf te gaan moet er in- en extern maximaal worden opgeleid, vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). “Korter opleiden door een flexibel en modulair leertraject moet ervoor zorgen dat personeel sneller kan worden ingezet.”

Geplaatst op 20 november 2018

SectorplanPlus: subsidie voor opleidingen in zorg en welzijn

Het is van 2017 tot 2021 mogelijk om subsidie uit het SectorplanPlus (VWS) aan te vragen voor opleidingen en trainingen in zorg en welzijn. Een mooie kans voor zorgorganisaties om een extra impuls te geven aan scholingsactiviteiten die gericht zijn op instroom of het behoud van medewerkers. We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Geplaatst op 30 oktober 2018

‘Tijd voor comeback mbo-2 medewerkers in de zorg’

Het is de hoogste tijd voor een herwaardering en comeback van mbo-2 medewerkers in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. Zij kunnen bijdragen aan het verkleinen van de personeelstekorten en het vergroten van de kwaliteit van zorg, vindt een coalitie van ‘Koplopers’ binnen het Zorgpact.

Geplaatst op 23 oktober 2018

Bewoners van SoZa: pionier Roland de Groot

Wist je dat Threewise is gevestigd in het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZa)? In een portretserie van De Posthoorn over de SoZa-bewoners vertelt Roland de Groot hoe hij de pioniersfase heeft beleefd, over het AZC dat kwam en snel weer verdween en over de uitbreiding van Threewise met de Zorgacademie. “Wij willen zeker blijven.”

Geplaatst op 16 oktober 2018

WijkLeerbedrijf met opleiding zorghulp krijgt vervolg

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen ook in 2019 deelnemen aan het WijkLeerbedrijf Den Haag. De goede resultaten van het project liggen aan het vervolg ten grondslag: ruim 80 procent van de deelnemers stroomt na een eenjarige opleiding direct door naar werk. Binnen het WijkLeerbedrijf worden deelnemers met een grote afstand tot […]

Geplaatst op 8 oktober 2018

Werken en leren in de zorg krijgt impulsen van VWS

In het programma Werken in de Zorg zet het ministerie van VWS via de actielijn ‘Beter leren in de zorg’ in op permanent leren en ontwikkelen door zorgprofessionals. VWS geeft verschillende impulsen aan opleiden, bij- en nascholen om daarmee de nijpende personeelstekorten in de zorg tegen te gaan. In een brief aan de Tweede Kamer […]

Geplaatst op 1 oktober 2018

Paul Keijsers versterkt het team van Threewise

Threewise heeft zich versterkt met Paul Keijsers als nieuwe Onderwijskundig Projectleider. Paul zal zich bezighouden met het ontwikkelen van opleidingen, (online) trainingsmateriaal en trainershandleidingen. Daarnaast is hij contactpersoon voor opleidingstrajecten bij opdrachtgevers. Paul werkte voorheen bij Lely, een producent van robots en datasystemen in de melkveehouderij. Hier heeft hij zich jarenlang ingezet om de opleidingen […]

Geplaatst op 9 juli 2018

Threewise zoekt Onderwijskundig Projectleider

Threewise is een opleidings- en trainingsbureau dat mensen verder helpt in hun leven en hun werk. In opdracht van zorginstellingen en gemeentelijke overheden leiden we mensen op tot onder andere Facilitair Leidinggevende, voedingsassistent, Helpende in de Zorg en Verzorgende IG. Daarnaast verzorgen we trainingen voor leidinggevenden en medewerkers op de werkvloer. We zijn een middelgrote “Streetwise” onderneming die […]

Geplaatst op 14 juni 2018

Banenmarkt voor de zorg!

Threewise zorgacademie organiseert op donderdag 5 juli 2018 een banenmarkt van 14:00 – 17:00 uur. De markt is toegankelijk voor zorgmedewerkers die zich verder willen ontwikkelen én zorgorganisaties die op zoek zijn naar geschikt personeel.

Geplaatst op 7 juni 2018

Samenwerking Huuskes Academy!

Zusterbedrijf de Horeca Academie heeft een samenwerking met Huuskes Academy. Threewise draagt op de achtergrond haar steentje bij en is de schakel tussen de samenwerking. Wij zijn trots!

Geplaatst op 3 mei 2018

Subsidies voor zorginstellingen!

Er is meer zorg-personeel nodig. Eén van de manieren om dit te bewerkstelligen is het SectorPlanPlus. Zorginstellingen kunnen via dit plan tot wel €5.000 euro subsidie krijgen.

Geplaatst op 19 april 2018

Goedkoper opleiden met de derde leerweg

Iedereen leert op zijn eigen manier. De derde leerweg geeft de ruimte om daaraan invulling te geven. Daarnaast is opleiden via de derde leerweg ook nog goedkoper.

Geplaatst op 29 maart 2018

Mbo-opleidingen starten definitief in mei!

De definitieve startdata voor onze erkende mbo-opleidingen zijn bekend. Wil jij graag voor de zomer aan een zorgopleiding beginnen? Schrijf je dan snel in. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Geplaatst op 21 maart 2018

Met deze opleidingen vind je zo een baan!

Het aantal banen in de zorg neemt razendsnel toe en dit wordt alleen maar meer de komende jaren. Ben jij op zoek naar een baan in de zorg? Volg dan de opleiding helpende of verzorgende en vindt gemakkelijk werk!

Geplaatst op 26 februari 2018

Leiding geven aan je oude collega’s?

Leidinggeven aan oude collega’s wordt vaak als lastig ervaren. Toch heeft het ook zijn voordelen. Benieuwd naar de voordelen of een opzet voor een introductiegesprek? Lees dan het artikel en download de whitepaper!

Geplaatst op 22 februari 2018

66 uitkeringsgerechtigden duurzaam aan het werk

Onlangs vond er een werkconferentie plaats over de duurzaamheid van het WijkLeerbedrijf. Threewise is als onderwijspartner dankbaar en trots deel te mogen uitmaken van dit succestraject. Lees het verhaal en bekijk de fantastische cijfers!

Geplaatst op 31 januari 2018

Threewise is erkend opleider binnen de zorg!

Threewise is vanaf heden een erkende opleider binnen de zorg. Je kunt bij ons de opleiding Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg volgen.

Geplaatst op 31 januari 2018

Award voor Knowledge Monk!

Het afgelopen jaar is er bij Threewise hard gewerkt aan het opzetten van een apart e-learning bedrijf. Knowledge Monk is op 1 januari 2018 geboren en heeft al een award binnen gesleept. Wij zijn trots.

Geplaatst op 31 januari 2018

Hoe zorg je voor succesvolle veranderingen?

Waarom mislukken persoonlijke veranderingen? En wat zijn de onderliggende oorzaken? Threewise heeft dit onderzocht en licht het toe. Wil je meer weten over veranderingen of wil weten hoe je hierin succesvol wordt?

Geplaatst op 3 januari 2018

Nieuwe directeur Threewise!

Per 1 januari 2018 is Bernadette Molier aandeelhouder van Threewise. Lees meer over Bernadette Molier of feliciteer haar met deze nieuwe uitdaging!

Geplaatst op 21 december 2017

Hoe werk je efficiënt rondom de feestdagen?

Hoe werk je efficiënt rondom de feestdagen? Threewise geeft 5 handige tips en wenst je vooral hele fijne feestdagen!

Geplaatst op 21 december 2017

Plant verpotten

Een plant verpotten, hoe werkt dat? Threewise legt het uit met behulp van een duidelijke video!

Geplaatst op 21 december 2017

Feest wijkleerbedrijf

Op 30 november 2017 was het feest bij het wijkleerbedrijf in Den Haag. Bekijk hier de impressie video of lees meer over het WijkLeerbedrijf.

Geplaatst op 5 december 2017

HACCP Inspiratie

Ben jij werkzaam binnen een kleinschalige woonorganisatie? Bekijk hier onze video ter inspiratie voor een HACCP plan!

Geplaatst op 29 november 2017

Wat is de invloed van gastvrijheid op genezing?

Wat is de invloed van gastvrijheid op het genezingsproces? Dr. Lombarts heeft dit onderzocht en gedeeld met wij gastvrij. Threewise heeft het op een rijtje gezet en reikt je tips aan.

Geplaatst op 9 november 2017

Digitalisering: vloek of zegen?

Binnen de zorgsector is er sprake van een digitale revolutie. Hoe staan de medewerkers hierin en bezitten zij de juiste ICT-vaardigheden om hierin mee te kunnen gaan?

Geplaatst op 2 november 2017

Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal!

Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal waarbij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid om kwetsbare ouderen binnen de wijk te ondersteunen!

Geplaatst op 14 september 2017

Diploma-uitreiking Rivas September 2017

Op 14 september ontvingen de deelnemers uit het Rivas ziekenhuis hun diploma’s voor de opleiding Facilitair Medewerker N2. De diploma-uitreiking werd gehouden bij Rivas ziekenhuis in Gorinchem.

Geplaatst op 5 april 2017

Diploma-uitreiking WijkLeerbedrijf groep 5

Op 30 maart 2017 ontvingen de deelnemers uit het Wijkleerbedrijf groep vijf hun diploma’s voor de opleiding Zorghulp (MBO niveau 1). De diploma-uitreiking werd gehouden bij ’t Ambacht aan de van Ostadestraat.

Geplaatst op 3 maart 2017

Wat is nieuw in de schijf van vijf?

De schijf van vijf is vernieuwd. Threewise heeft een online module waarmee u de nieuwe schijf snel en goed leert op een leuke manier. Wat is er dan anders?

Geplaatst op 2 maart 2017

Zorgtotaal Beurs 2017

Op 14, 15 en 16 maart vindt de Zorgtotaal Beurs plaats in Jaarbeurs Utrecht. Threewise is hierbij aanwezig als exposant en 16 maart verzorgt Roland de Groot een sessie. Hier wil je bij zijn! Registreer je vandaag nog.

Geplaatst op 2 maart 2017

Strengere HACCP controles vanaf 15 februari

Verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en verpleegtehuizen zijn per 15 februari 2017 gehouden aan de nieuwe toezichtaanpak. Het nieuwe interventiebeleid sluit aan bij de kaders van het algemeen algemeen interventiebeleid.

Geplaatst op 30 januari 2017

Diploma-uitreiking WijkLeerbedrijf Groep Vier

Op 23 januari 2017 ontvingen de deelnemers uit het Wijkleerbedrijf groep vier hun diploma’s voor de opleiding Zorghulp (MBO niveau 1). De diploma-uitreiking werd gehouden in Het Zamen gebouw aan de Esperantostraat.