Hoe zorg je voor succesvolle veranderingen?

Verandering

Verandering is onvermijdelijk. Of het nu gaat om veranderingen die je zelf wilt ondergaan of veranderingen die jou worden opgelegd, iedereen komt er mee in aanraking. Op persoonlijk gebied vinden er vaak veranderingen plaats binnen onze relaties, onze gezondheid en onze persoonlijke groei. Hoe zorg je ervoor dat deze veranderingen succesvol zijn?

Persoonlijke verandering is lastig

Vaak begin je enthousiast en vol goede moed aan een persoonlijke verandering. Cijfers laten echter zien dat slechts 20% van deze persoonlijke veranderingen succesvol zijn. Maar liefst 80% valt binnen twee jaar weer terug in de oude gewoonten. Antwoorden op de vraag waar dit door komt, zijn te vinden binnen de gedragspsychologie.

Waarom mislukken persoonlijke veranderingen?

Vanuit de gedragspsychologie zijn er meerdere verklaringen voor het mislukken van persoonlijke veranderingen. Wij hebben vier belangrijke verklaringen op een rijtje gezet:
 We richten ons teveel op bewust gedrag i.p.v. onbewust gedrag.
 We richten ons teveel op de resultaten en te weinig op gedrag.
 Bij iedere verandering is er sprake van verlies van oude zekerheden.
 We zijn ongeduldig, ongestructureerd en doorlopen niet juiste fases.

Hoe verander je succesvol?

Om persoonlijke veranderingen succesvol te maken zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Wil jij weten welke stappen dit zijn? Download dan onze gratis whitepaper.

Aanvraag WhitePaper Succesvol veranderen

  • Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Na het klikken op aanvragen krijg je vervolgens de link te zien om de whitepaper te downloaden.