Wie zijn wij

Antoine Defesche

Een school waar leren leuk is. Dat vind ik belangrijk.

Ik ben mede-eigenaar van Threewise. Opgeleid als psycholoog met de specialisatie test- en toetsontwikkeling, heb ik in mijn werk altijd met onderwijs te maken gehad. Een van de drijfveren die ik persoonlijk heb, is dat het toch echt mogelijk moet zijn om een school te zijn waar leren leuk is. Daarnaast is in mijn ogen het volgende van levensbelang: wanneer je een diploma hebt gehaald bij Threewise, dan ben je echt goed in je vak! Het onderwijs bij Threewise moet dus van hoog niveau zijn en altijd zeer praktijkgericht. Mijn taak hier is vooral om te zorgen dat alle randvoorwaarden kloppen en dat het hele team van medewerkers op de juiste plek staat. Daarmee zorgen we dat de studenten hier een toptijd hebben en beter worden in hun vak.

Roland de Groot

Naast het ondernemen is het geven van training mijn passie.

Ik ben eigenaar van Threewise en de Horeca Academie. Wat me daarin drijft is de kans die ik heb om mensen nieuwe dingen te leren. Nieuwe dingen leren vind ik zelf ook leuk. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met drummen, kitesurfen en improvisatietheater. Dat klinkt als een midlife crisis, maar die duurt al mijn hele leven. Ik zie het ook niet als een crisis maar als mijn manier om me te blijven ontwikkelen. Ik hoop dat iedereen die bij ons een training of opleiding volgt ook verder komt. Mijn rust zoek ik thuis bij mijn vrouw Alexandra en mijn twee zoons. Van mijn kinderen leer ik hoe je kunt leren op een leuke manier. Van Alexandra leer ik dat ik ook af en toe om me heen moet kijken naar wat er nu is. Naast het ondernemen, geef ik nog steeds met veel passie diverse trainingen!

Bernadette Molier

Het allerbelangrijkste is dat opdrachtgever én deelnemers tevreden zijn!

Mijn naam is Bernadette Molier en ik werk met veel plezier voor Threewise en de Horeca Academie. Per 1 januari 2018 ben ik directeur van Threewise. Sinds de oprichting van Threewise ben ik al nauw betrokken geweest bij de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Toen ik werd gevraagd voor deze nieuwe functie was dit ergens wel een logische, maar vooral ook leuke nieuwe uitdaging. Naast het ondernemen, blijf ik ook een aantal uur in de week training geven. Ik heb veel ervaring in de horeca, maar ik ben ook een aantal jaar Facilitair Manager in de zorg geweest. Ik ben goed in luisteren en kijken naar mensen. Mijn kwaliteit is om vervolgens samen te onderzoeken wat de leerwens is en welke ontwikkelkansen er liggen. Niet alleen in vaardigheden om professioneler te werken, maar ook ondersteuning bij het leren reflecteren. Waar kan een medewerker zichzelf in verbeteren? Duidelijk communiceren, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen zijn hiervoor essentiële eigenschappen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd in de Transactionele Analyse, dit model gebruik ik graag om situaties en gedrag te analyseren. Ik werk met heel veel plezier bij Threewise, een bedrijf met een eigen visie op leren en met leuke, inspirerende collega's. Een bedrijf waar ik kan zijn, wie ik ben!

Cindy Kiebert

Deelnemers het maximale uit de les laten halen, vind ik belangrijk.

Als onderwijskundige bij Threewise ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze trainingen en opleidingen. Daarmee voel ik mij tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze deelnemers. Vanuit mijn master Onderwijs en Innovatie heb ik veel kennis over leer- en ontwikkelingstheorieën die mij helpen bij het vormgeven van ons onderwijs. De combinatie van e-learning en offline leren bij Threewise geeft mij de mogelijkheid om af te stemmen op de voorkeuren van de individuele deelnemer. Door aan te sluiten bij hun voorkennis, werkpraktijk en leerstijl, probeer ik voor elke deelnemer het maximale uit een les te laten halen. Tenslotte heb ik vanuit mijn achtergrond in de thuiszorg feeling met de werkzaamheden van onze deelnemers. Dit helpt mij bij het inhoudelijk vormgeven van onze opleidingen. Zowel de onderwijskundige als de inhoudelijke kant vind ik dan ook erg interessant aan mijn werk bij Threewise.

Denice Spaans

Als trainer daag ik mijzelf en mijn deelnemers graag uit.

Ik werk met ontzettend veel passie als trainer voor Threewise. Ik hou ervan mezelf en mijn deelnemers uit te dagen. Ik probeer iedere training deelnemers te inspireren en te zorgen dat ze het meeste uit zichzelf halen. Ik leer enorm veel bij Threewise. Vooral dat leren leuk is en dat iedereen dit op een andere manier doet. Ik haal altijd het beste uit mezelf, om te zorgen dat dit ook lukt. Daarnaast krijg ik de kans om steeds weer nieuwe trajecten te runnen bij Threewise, waardoor ik met veel verschillende mensen te maken heb. Allemaal bijzondere mensen met verschillende kennis en levenservaring.  Ik merk doordat ik met zoveel plezier mijn werk kan doen, dat mijn deelnemers met plezier leren. Het is een positieve vicieuze cirkel. Dit zijn, naast surfen, reizen en muziek, de energiebronnen in mijn leven. Lees hier een interview met Denice: 'Geef patiënten en cliënten net dat beetje extra'

René van den Berg

Als trainer draag ik graag bij aan het zelfvertrouwen van mensen.

Ik ben trainer, docent en coach. Ik heb gemerkt dat mijn kracht ligt in het goed luisteren en analyseren van het 'probleem' en daar op een creatieve manier mee aan de slag te gaan. Verbindingen leggen tussen verschillende partijen is wat ik wil realiseren. Ik wil mensen met mijn kennis en ervaring laten ervaren dat ze meer plezier en vreugde uit het leven kunnen halen. Met mijn kwaliteiten goed luisteren, vragen stellen, confronteren en inleven kan ik hen helpen verbinding te maken met zichzelf of een ander. Zo kan men de zoektocht naar ontwikkeling een succes laten worden. Ik wil een bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van mensen. Ik gebruik hiervoor eigen ervaringen. Ik wil ze laten ervaren dat onzekerheid geen belemmering hoeft te zijn tot nieuwe stappen in hun ontwikkeling waar ze blij van worden. Niet omdat het moet maar omdat de wil er is. Een gastvrije beleving van de gast maakt hét verschil in de wereld van de dienstverlening. Lees hier een interview met René: 'Trainen geeft positieve energie'

Ben Ellenbroek

Het positief veranderen van mensen geeft een goed gevoel.

Ik ben mijn carrière begonnen in de horeca en ben werkzaam geweest bij diverse sterrenzaken. Daarna heb ik gewerkt als hospitality manager in diverse grote zorginstellingen. Hiermee heb ik verschillende landelijke prijzen behaald op het gebied van gastvrijheid en klantgerichtheid. Goede communicatie, durf, zelf de regie pakken, verantwoordelijkheid nemen, gastvrij zijn en het werk met plezier doen zijn voor mij kernpunten waar het om draait in succesvolle teams en organisaties. Mijn trainingen zitten vol passie, beleving, plezier en humor. Om als trainer binnen het Threewise-team te mogen werken ervaar ik als erg plezierig. De menselijke kant, het werken vanuit het hart spreekt mij, maar ook de klanten van Threewise enorm aan. Het daadwerkelijk positief veranderen van medewerkers of leidinggevenden geeft een goed gevoel en staat voorop binnen Threewise. Lees hier een interview met Ben: 'Prikkelen met passie, plezier en prestatie'

Carolien Post

Mensen ondersteunen
in leren en ontwikkeling
is de rode draad in mijn
(werkzame) leven.

Het ondersteunen van mensen in leren, groei en ontwikkeling  is de rode draad in mijn (werkzame) leven. Dat geldt voor mij als trainer, verpleegkundige, leidinggevende en als moeder van drie kinderen. Wat het werken bij Threewise zo bijzonder en prettig maakt, is dat de opleidingen praktijkgericht en kleinschalig zijn en er veel ruimte is voor individualiteit en skills. En zeg nou zelf, wat is er mooier dan de passie voor je vak, 35 jaar kennis, vreugde en ervaringen binnen de gezondheidszorg te mogen delen met gelijkgestemden.

Kees van Delft

Als contentmarketeer bedenk, maak en deel ik informatie voor de doelgroepen van Threewise.

Als contentmarketeer bedenk, maak en deel ik informatie voor de doelgroepen van Threewise. In het verbinden van mensen, bedrijven en organisaties ligt mijn kracht en ik vind het heerlijk om dat via content te bereiken. Ik ben zeven jaar hoofdredacteur geweest van vakmedia in de zorg en heb me in die periode vooral ondergedompeld in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid. De zorg in het algemeen boeit me enorm, vooral omdat het echt iets kan bijdragen aan de levens van mensen. Hoe mooi sluit dat aan bij de missie van Threewise: mensen verder helpen in werk én leven. Ik zet me daar graag voor in!

Carin Pijpers

Mij kom je op verschillende plekken tegen.

Mij kom je op verschillende plekken tegen. Mijn stem hoor je als voice-over bij animaties en video's in de e-learning van Threewise. Want naast beeld en tekst is geluid essentieel om de lesstof over te brengen. Dat mijn stem daarin het verschil maakt, vind ik heel leuk. Een andere plek waar je mij tegenkomt is op de administratie.  Twee hele verschillende werkzaamheden, maar juist de afwisseling tussen die twee én de fijne club mensen waarmee we de Threewise-trein laten rijden, geeft me veel energie en voldoening. 

Daniëlle de Haas

Ik probeer leren zo leuk
en praktisch mogelijk
te maken.

Ik werk sinds februari 2019 met veel plezier bij Threewise zorgacademie als Onderwijskundig projectleider. Het ontwikkelen en organiseren van klassikale trainingen combineer ik met het ontwikkelen van e-learning. Enthousiaste en gemotiveerde studenten geven mij veel energie, daarom probeer ik leren zo leuk en praktisch mogelijk te maken voor iedereen. De flexibiliteit en 'alles kan'-mentaliteit binnen Threewise zorgacademie passen goed bij mijn manier van werken. Met ons team zijn we altijd bezig om bij elk individueel traject de beste leermethodes te bedenken en te organiseren. Verwacht geen taaie, vaststaande trainingen bij Threewise zorgacademie, maar wel praktische en interactieve trainingen met aandacht voor elke student. Een manier van leren waar ik zelf ook blij van word!

Chantal Ruigrok-Taal

Uitleggen ‘hoe het zit’
is mij op het lijf
geschreven.

Ik ben allround leerkracht in het basisonderwijs en geef één dag in de week de vakken Nederlands en rekenen op de Zorgacademie van Threewise. Uitleggen ‘hoe het zit’ is mij op het lijf geschreven. Doordat ik het basisonderwijs gewend ben, kan ik goed theorie in jip-en-janneketaal uitleggen. Door de stof toegankelijk uit te leggen, sluit ik bij de studenten aan en krijgen ze eerder het aha-moment. Ik hoop dat studenten begrijpen dat tienen niet nodig zijn om iets te bereiken. Het gaat erom dat de studenten doen wat voor hen oké is, weten wat zij nodig hebben en wat bij hen past. Ik wil dat studenten bij zichzelf nagaan wat zij nodig hebben. Dat is moeilijk, maar daardoor worden mensen wel bewust van zichzelf en leren ze over zichzelf. Zo geef ik hen de tools om de eigen regie te nemen. Lees het interview met Chantal: ´Leer de eigen regie nemen´

Roger Pieters

Studenten bewust maken van hun kwaliteiten
vind ik essentieel.

Ik ben docent verpleegkunde en verzorg vakgerichte lessen op de opleiding Verzorgende IG. Het gaat hier voornamelijk om lessen over het zorgplan, ziekteleer, anatomie en pathologie. Daarnaast geef ik ook vaardigheidslessen zoals blaaskatheterisatie en injecteren. In mijn lessen vind ik actualiteit, toepasbare kennis en ervaringen uit de praktijk belangrijk. Daarom heb ik altijd mijn BIG-registratie behouden, zodat ik kan putten uit mijn eigen ervaringen. Tegelijkertijd biedt dit aanknopingspunten met studenten. Studenten creatief bewust maken van hun kwaliteiten en valkuilen vind ik essentieel. In het werkveld is het namelijk van belang om als individu en team elkaars kwaliteiten te kennen, om die vervolgens strategisch in te kunnen zetten. Soms zet ik hiervoor gastacteurs in en soms ben ik degene die het zegt. Dit kan rechtstreeks zijn, maar dan heeft de student daar ook wat aan. Iemand coachen of trainen is immers niet vrijblijvend. Maar als studenten vervolgens aan de slag gaan met de leerdoelen, complimenteer ik hen daar ook mee. Lees het interview met Roger: ´Ik kan putten uit mijn eigen vakervaring´

Leo Spaans

Als trainingsacteur
kruip ik in de huid van
zorgbehoevende
mensen.

Veertig jaar lang was ik ambtenaar bij diverse ministeries en inspecties. De laatste jaren was ik ook als trainer en trainingsacteur actief. Nu ben ik gepensioneerd, maar nog wel werkzaam als trainingsacteur bij Threewise zorgacademie. Hier kruip ik in de huid van zorgbehoevende mensen. Zo lag ik op de IC aan de beademing, werd ik als verlamde man geholpen en leed ik aan dementie. Ik vind het werk heerlijk en ben blij dat ik mijn vaardigheden nog steeds kan inzetten. Acteren voor studenten is heel anders dan theater of toneelspelen, omdat ik alleen reageer op wat de ander doet. Zo leert de student het beste wat wel en niet binnenkomt. Vanuit een natuurlijke houding probeer ik vervolgens de student te helpen, te prikkelen het goede te doen. Lees het interview met Leo: ´Zorgstudenten leren door te doen´

Richelle van Soest

Gezelligheid en laagdrempeligheid zijn belangrijk in mijn lessen.

Ik geef onder meer Nederlands, rekenen en medisch rekenen op mbo-3 niveau, lessen voor huiskamerbegeleiders en praktijklessen op het WijkLeerbedrijf (mbo-1). Daarnaast heb ik een winkel die verkoopruimte biedt aan Haagse handwerkers. Deze combinatie vind ik ideaal, want ik kan creatief zijn en tegelijkertijd mensen helpen in hun ontwikkeling. Sommige leerlingen van het WijkLeerbedrijf zijn nog nooit naar school geweest. En zorgmedewerkers hebben vaak een praktische insteek. Grapjes maken, gezelligheid en laagdrempeligheid zijn daarom belangrijk in mijn lessen, zodat het niet aanvoelt als 'school'. Daarnaast werk ik aan vertrouwen en veiligheid, omdat je dan beter kunt leren. Het slagingsmoment vind ik één van de mooiste momenten van een opleiding. Meestal zijn leerlingen vooraf erg zenuwachtig en eenmaal geslaagd valt er een last van hun schouders af. Door het behalen van een diploma is er toekomst. Dat is echt een overwinning. Lees het interview met Richelle: ´Door het diploma is er weer toekomst voor leerlingen´