Zeventig restaurantmedewerkers geslaagd bij Savant Zorg

Bij Savant Zorg zijn 70 restaurantmedewerkers geslaagd voor een maatwerk opleiding op het gebied van vaktechniek, voeding en gastvrijheid. Bovendien hebben zeven medewerkers de opleiding tot leermeester in de horeca behaald.

De feestelijke uitreiking aan de trotse deelnemers vond 26 juni plaats in woonzorgcentrum Savant de Eeuwsels in Helmond.

Gastvrijheid in de restaurants

Savant Zorg heeft op zeven locaties een restaurant, die een belangrijke functie vervullen voor bewoners en bezoekers. De zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant wilde de gastvrijheid in de restaurants naar een hoger niveau tillen en de bedrijfsvoering professionaliseren.

Om dat te bereiken volgden zeventig restaurantmedewerkers gedurende een half jaar een opleidingstraject van Threewise zorgacademie. De opleiding richtte zich zowel op het leren van horeca vaktechnieken als het bijbrengen van kennis over voeding en gedrag. Zeven ‘eerste medewerkers’ zijn opgeleid tot leermeester in de horeca, om hun kennis en ervaring op een goede wijze over te kunnen dragen aan collega’s.

Betere restaurantbeleving door bewoners en bezoekers

Savant Zorg heeft met het opleidingstraject een belangrijke stap gezet naar een nog betere restaurantbeleving door bewoners en bezoekers. “We willen een standaard uitstraling in alle restaurants creëren”, zei Richard van de Walle, regiocoördinator Wonen & Services bij Savant Zorg, daarover bij de start van het traject. “Waarbij er wel ruimte is voor couleur locale, afgestemd op de doelgroep.” Wat Van de Walle betreft blijft het daar niet bij. “We willen dat gastvrijheid zich als een olievlek door de organisatie verspreidt.”

Heeft uw zorgorganisatie ook interesse in een maatwerk opleidingstraject van Threewise?

 Neem contact op

Lees ook:

Incompany trainingen en opleidingen: voor- en nadelen op een rij

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden