Opleiding Verpleegkundige

Verpleegkundige

Wil je verpleegkundige worden, omscholen tot verpleegkundige, ben je nog niet uitgeleerd als VIG’er of wil je jezelf of jouw medewerkers verder ontwikkelen? Dan kun je bij Threewise terecht voor de opleiding Verpleegkundige.  

Met het diploma Verpleegkundige mbo 4 kun je terecht in de ouderenzorg, de thuiszorg en in het ziekenhuis. Je verpleegt, begeleidt en verzorgt mensen. Je helpt mensen om zelfstandig te functioneren en ondersteunt ze waar nodig bij persoonlijke verzorging of verricht verpleegtechnische zorg. Denk aan wonden verzorgen, het verstrekken van medicijnen en injecties geven.  

Je informeert mensen over gezondheid, leefstijl, ziekte en behandeling en hebt oog voor het welbevinden. Je houdt de zorgdossiers bij.  

In de opleiding mbo Verpleegkundige leer je alles wat daarvoor nodig is. Je rondt de opleiding af met een erkend mbo-diploma op niveau 4. Tijdens de opleiding heb je al betaald werk. Als je nog geen passende baan hebt, helpen we je die te vinden. Je werkplek is meteen je stageplaats en je kunt na je diplomering vaak bij je werkgever blijven. Minimaal 16 uur per week ben je aan het werk.  

Opleiding Verpleegkundige
Threewise zorgacademie biedt op mbo-niveau de wettelijk erkende opleiding Verpleegkundige aan. Tijdens deze Verpleegkundige mbo opleiding voor volwassenen volg je veel vakinhoudelijke vakken. Je wordt klaargestoomd om verpleegkundige te worden. Daarnaast zijn er onderdelen zoals bijvoorbeeld Nederlands, Engels en rekenen, die moeten worden onderwezen om een erkend diploma te kunnen behalen. 

In een verkorte Verpleegkundige opleiding mbo 4 van 22 maanden heb je lesdagen, e-learning en werk je in de praktijk aan je vaardigheden. Tijdens de opleiding doe je je examens en als je deze goed hebt afgerond, ben je gediplomeerd mbo Verpleegkundige! 

Opleiding en thema’s
De mbo Verpleegkundige opleiding is verdeeld in acht opleidingsthema’s. Deze thema’s lopen als rode draad door de verschillende leermiddelen heen. Op die manier weet je telkens als je iets leert wat je eraan hebt. Hieronder worden de verschillende thema’s uitgelegd. 

Direct Inschrijven

Algemene informatie

Threewise zorgacademie leidt op volgens de derde leerweg, waardoor je de opleiding Verpleegkundige mbo 4 versneld kan doorlopen. Bij ons duurt de opleiding 22 maanden. Je rondt de verkorte opleiding af met een erkend mbo-diploma op niveau 4. 

Tijdens de opleiding heb je één keer in de  week een lesdag. Deze lesdag duurt 8 uur.  

Je kunt de opleiding tot Verpleegkundige afronden in 22 maanden. Je gaat gedurende deze periode 1 dag per week naar school.  

Het is alleen mogelijk deze opleiding te volgen als je in het bezit bent van een diploma Verzorgende Individuele Gezondheidszorg én als je een leerplek hebt bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 16 uur per week. 

Bij de opleiding Verpleegkundige is de beroepspraktijkvorming (BPV), oftewel stage, erg belangrijk. Tijdens de opleiding loop je stage bij een zorginstelling. Dit moet een erkend leerbedrijf zijn en je hebt hier een leerplek voor minimaal 16 uur in de week. 

Threewise zorgacademie leidt op via de derde leerweg, waardoor er voor de stage geen urennorm is. Het aantal uren dat de medewerkers per week stage lopen hangt af van de werkervaring en de mogelijkheden bij de zorginstelling. 

De mbo niveau 4 opleiding Verpleegkundige van Threewise zorgacademie is opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het bijbehorende CREBO-nummer is 25655 

Het diploma wat Threewise zorgacademie uitreikt is wettelijk beschermd en voldoet aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt. Net zoals bij de opleidingen via Regionaal Opleidingen Centrum (ROC). 

Threewise zorgacademie is erkend opleider voor praktijkopleidingen volgens de derde leerweg. Dit leidt tot een erkend mbo-diploma, maar dan volgens een verkort en werkend leertraject. 

De kosten voor de opleiding bedragen € 7.950,00 all-in. Locatiekosten, examens en alle lesmaterialen zijn bij de kosten inbegrepen. Indien er in één keer wordt betaald, geven wij korting op het totaal bedrag. De kosten van de opleiding zijn dan € 7.850,00 Wil je als werkgever meerdere deelnemers opleiden dan hanteren wij een staffelkorting. 

 

Programma

De mbo Verpleegkundige is gericht op het versterken van het zelfmanagement van de zorgvrager. Het gaat om het vaststellen van de behoefte aan zorg door middel van klinisch redeneren binnen vastgestelde procedures/protocollen. Het uitvoeren van interventies en persoonlijke verzorging en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. 

De Verpleegkundige mbo 4 draagt bij aan het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden van mensen door het ondersteunen van hun zelfmanagement. Hij/zij denkt vanuit gedrag en gezondheid in plaats van zorg en ziekte. 

De Verpleegkundige niveau 4 communiceert ‘op maat’, met een groot inlevingsvermogen en op een open en respectvolle manier met de zorgvrager en het sociale netwerk. Hij/zij is zich bewust van de impact van zijn/haar verbale en non-verbale communicatie. De communicatie met zorgvragers die zich verbaal of non-verbaal niet goed kunnen uiten is complex en vraagt bijzondere aandacht. Het moeilijk kunnen interpreteren van zorgvragen door een gebrek aan verificatiemogelijkheden bij de patiënt kan leiden tot extra complicaties. Technologische middelen maken het mogelijk om ook op afstand te communiceren met zorgvragers. 

De mbo Verpleegkundige werkt in verschillende sectoren van de zorg. Hij/zij is ondernemend en initiatiefrijk. De Verpleegkundige met opleiding mbo 4 coördineert de zorg, waarvoor hij/zij verantwoordelijk is, van zorgvragers en draagt zorg voor de randvoorwaarden en prioriteiten binnen de werkzaamheden.

De mbo Verpleegkundige werkt vanuit de eigen deskundigheid en op basis van gelijkwaardigheid samen met de zorgvrager, het sociale netwerk, eigen en andere disciplines. Hij/zij deelt kennis en informatie en is gericht op samenwerking in de keten. Dit vraagt om continue afstemming. 

De Verpleegkundige mbo 4 streeft naar het toepassen van instrumenten en interventies waarvan doeltreffendheid en doelmatigheid aannemelijk zijn. Hij/zij werkt aan de ontwikkeling van de eigen deskundigheid en die van collega’s. De mbo Verpleegkundige begeleidt studenten en verpleegkundigen. EBP staat voor EvidenceBased Practice. 

De Verpleegkundige met opleiding mbo 4 levert zorg passend binnen wet- en regelgeving. Hij/zij monitort de zorg systematisch met oog op kwaliteitsverbetering en levert een bijdrage aan kwaliteitssystemen binnen de organisatie. Het gaat daarbij om het toepassen en uitvoeren van kwaliteitszorg en, indien nodig, het initiëren hiervan, als de situatie daar om vraagt. 

Er worden 2 keuzedelen aangeboden.

 • Nederlandse taal op 3F niveau
 • Rekenen op 3F niveau 
 • Loopbaan en burgerschap  
 • Engels:
  a. lezen en luisteren: B1;
  b. schrijven, spreken en gesprekken voeren: A2

Korte informatie

 • placeLocatie : Zorgacademie in Rijswijk
 • event_noteDuur : 22 maanden
 • access_timeTijden : Start september 2024
 • euro_symbolKosten : € 7.950,-
 • Hulp nodig?

  Bij vragen staan wij altijd voor je klaar.

  Veelgestelde vragen

  Neem contact op

  Referenties

  Veel organisaties hebben al voor ons gekozen.

  Lees hun ervaringen