Nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en leidinggevenden

Het trainingsaanbod in de Huuskes Academy is uitgebreid met twee nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten en met een opleiding voor leidinggevenden in eten en drinken.

Medio 2018 ontstond de Huuskes Academy uit een samenwerking tussen Huuskes en de Horeca Academie, het zusterbedrijf van Threewise. Het opleidingsprogramma biedt inmiddels tal van trainingen en e-learningmodules aan rond voeding en gastvrijheid, waaraan nu drie nieuwe opleidingen zijn toegevoegd.

E-learning voedingsassistente in het ziekenhuis

Een van de nieuwe opleidingen betreft de online training ‘Voedingsassistente in het ziekenhuis’. Met deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod: voedingsleer, dieetleer, infectiepreventie, HACCP en regenereren. Door middel van video’s, animaties en opdrachten leert de cursist belangrijke informatie over verschillende voedingsstoffen, voedselallergieën, hygiëne en hoe zij het beste kan omgaan met voeding in het ziekenhuis.

Fysieke training en e-learning voedingsassistente in het ziekenhuis

Een uitgebreidere opleiding voor voedingsassistenten betreft een combinatie van incompany training en e-learning. Tijdens de fysieke training van vier dagdelen leren medewerkers hoe zij patiënten het beste kunnen begeleiden op het gebied van voeding en voedselveiligheid. Met welke voedingsmiddelen en diëten kun je te maken krijgen tijdens het werk? En hoe kun je infecties voorkomen door een uitstekende hygiëne? Naast inhoudelijke kennis besteedt de fysieke training ook aandacht aan bejegening en communicatie.

Leidinggevende eten & drinken

Voor leidinggevenden in de zorg op het gebied van eten en drinken heeft de Huuskes Academy ook een nieuwe opleiding ontwikkeld. Ook zij hebben immers handvatten nodig om ervoor te zorgen dat gewenste verbeteringen slagen. De cursisten leren de theorie door het volgen van een e-learningmodule met animaties, video’s en uitdagende opdrachten. Daarin komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Feedback geven
• Feedback ontvangen
• Gesprekken voeren
• Motivatie op de werkvloer
• Situationeel leiderschap
• Coachen

Tijdens de trainingsdagen wordt er op een interactieve manier geoefend met de geleerde theorie. Zo leert de cursist in vier dagdelen alles over leidinggeven aan een team en het begeleiden van medewerkers bij veranderende processen rondom eten en drinken in de zorg.

Lees ook:

Incompany trainingen en opleidingen: voor- en nadelen op een rij

E-learning bij de Amanshoeve: ‘Bijspijkeren rond de maaltijd’