Een particuliere opleiding (mbo) kies je om deze redenen

Ben jij op zoek naar een particuliere opleiding op mbo-niveau of wil je weten wat een particuliere zorgopleiding voor jou betekent? In dit blog gaan we in op het onderwerp ‘particuliere opleiding’, met informatie over de betekenis, voordelen, kosten, mogelijkheden en ervaringen.

Wat is een particuliere opleiding?

De betekenis van een particuliere opleiding is dat het een opleiding is die niet wordt gefinancierd door de overheid. De kosten voor de student liggen daarom over het algemeen wat hoger dan bij een reguliere studie. Wél kunnen particuliere instellingen hun opleidingen laten goedkeuren door de overheid, waardoor studenten voor financiering in aanmerking komen. Threewise zorgacademie biedt zulke erkende particuliere zorgopleidingen op mbo-niveau aan.

Bekijk onze mbo-zorgopleidingen

De voordelen van een particuliere zorgopleiding

Maar waarom zou je voor een particuliere opleiding bij Threewise kiezen, als je via een opleiding in het reguliere onderwijs hetzelfde diploma kunt behalen? Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor op te noemen.

Zo zijn onze opleidingen kleinschaliger dan die in het reguliere onderwijssysteem. Hierdoor hebben wij veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen en kunnen we de opleidingen flexibel inrichten. Daarnaast zijn wij erg praktijkgericht. Al onze docenten en trainers zijn actief in de branche en hebben intensief contact met het werkveld. Hierdoor sluiten onze particuliere zorgopleidingen perfect aan op wat er ‘op de vloer’ gebeurt. Al onze aandacht gaat naar de beroepsinhoud. Dit wordt met name door praktijkgerichte mensen als erg fijn ervaren.

>>> Docent Roger Pieters: ‘Ik kan putten uit eigen vakervaring’

Verder maken we voor de theorie onder andere gebruik van digitale lesmaterialen. Hierdoor kunnen we in de fysieke lessen echt praktijkgericht aan de slag. Tenslotte bieden we het onderwijs via de zogeheten ‘derde leerweg’ aan. Daardoor is er geen vastgesteld aantal uren waaraan de opleidingen per se moet voldoen en kunnen we opleidingen verkort en op maat aanbieden. Zo kunnen studenten werk en privé goed combineren.

Kosten en subsidies

Heb je interesse om een particuliere zorgopleiding te volgen, dan hebben we nog meer goed nieuws voor je! Studenten aan onze opleidingen komen namelijk in aanmerking voor subsidie. Wij bieden het zogeheten ‘praktijkleren op maat’, waarbij in de praktijk van het leerbedrijf delen uit mbo-opleidingen worden geleerd. In deze gevallen betaalt de overheid een deel van de scholingskosten. En dit kan oplopen tot wel 2.050 euro.

Mocht je je voor een particuliere opleiding (mbo) van Threewise zorgacademie inschrijven, geef dan duidelijk aan dat je gebruik wilt maken van de subsidie. Wij helpen je dan met de aanvraag.

Neem contact op

Dit zijn de particuliere zorgopleidingen van Threewise zorgacademie:

Particuliere opleiding Helpende Zorg en Welzijn
In deze opleiding leer je hoe je oudere mensen of mensen met een aandoening goed kunt helpen, bijvoorbeeld bij hun persoonlijke verzorging en bij woon- en huishoudelijke taken. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen.

Ontdek de opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Particuliere opleiding Verzorgende IG
In deze particuliere opleiding voor volwassenen word je klaargestoomd om als Verzorgende IG aan de slag te gaan in de zorg. Als Verzorgende IG vervul je een aantal verpleegkundige taken en help je met huishoudelijke taken indien nodig. Jouw rol is ook om cliënten te blijven activeren.

Ontdek de opleiding Verzorgende IG

Particuliere opleiding Voedingsassistent
Ga je voor ‘Voedingsassistent mbo’, dan zet je je stappen richting de baan van voedingsassistent in het ziekenhuis of in de ouderenzorg. Je gaat in de opleiding onder meer aan de slag met thema’s als ‘Voedingsleer en allergenen’, ‘Dieetleer’, ‘HACCP’ en ‘Presenteren van eten en drinken’.

Ontdek de opleiding Voedingsassistent

Particuliere opleiding Verpleegkundige (mbo)
Wil je verpleegkundige worden, omscholen tot verpleegkundige of ben je nog niet uitgeleerd als Verzorgende IG? Dan kun je bij Threewise terecht voor de verkorte particuliere opleiding Verpleegkundige (mbo). Je rondt de opleiding af met een erkend mbo-diploma op niveau 4.

Ontdek de opleiding Verpleegkundige

Al onze particuliere zorgopleidingen voldoen aan de eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt. Je ontvangt na afloop een erkend mbo-diploma, maar behaalt deze via een verkort en werkend leertraject.

Daarnaast biedt Threewise opleidingstrajecten voor particulieren waarmee ze een erkend mbo-certificaat kunnen behalen:

Verpleegtechnische Handelingen
Na het volgen van deze particuliere opleiding (mbo 3-niveau) weet jij hoe je verpleegtechnische handelingen uitvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van zwachteltechnieken, het verzorgen van een suprapubische katheter of het controleren en distribueren van medicijnen.

Stagebegeleider
In de opleiding tot Stagebegeleider leer je hoe je een stagiair of nieuw personeel motiveert, op welke manieren je effectief coacht en hoe je leerlingen begeleidt en beoordeelt. Na de opleiding ben je in staat tot het geven van duidelijke instructies en weet je om te gaan met verschillende soorten leerlingen.

Ervaringen van studenten

Dat studenten tevreden zijn met hun keuze voor een opleiding bij Threewise, blijkt wel uit de evaluaties. Gemiddeld geven ze ons een 8,3 als cijfer. Ze lichten dit toe met opmerkingen over de manier van lesgeven (‘de docenten geven op een leuke manier les, ik ben hierdoor super gemotiveerd’), het praktijkgerichte karakter (‘de opleiding past precies in het werk dat onze organisatie doet’) en de behulpzaamheid van de docenten (‘als me iets dwarszit, kan ik het gelijk met de docenten oplossen’). Ook de digitale leeromgeving en de verkorte duur van de opleiding worden als positieve punten ervaren.

>>> Student Angelique: ‘De opleiding is afwisselend is helemaal niet saai’

Wil jij ook gaan voor een kwalitatief sterke, maar verkorte opleiding waarbij je na succesvolle afronding een erkend mbo-diploma ontvangt? Of heb je een vraag of wil je meer informatie? We helpen je graag!

Bekijk onze opleidingen Neem contact op

Lees ook:

Omscholen naar de zorg: 6 punten om rekening mee te houden

E-learning in de zorg: alles over online cursussen voor zorgprofessionals

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden