Angelique: ‘De opleiding Voedingsassistent is afwisselend en helemaal niet saai’

Met veel plezier volgt Angelique de opleiding Voedingsassistent bij Threewise zorgacademie. De lesstof, onder meer via e-learning, is afwisselend en houdt haar scherp, geeft ze aan. “Op die manier blijft de informatie lekker fris in je hoofd.”

Angelique vertelt dat ze de opleiding Voedingsassistent als erg leerzaam en interactief ervaart. “Ik vind het leuk dat er een deel is dat je zelf moet leren, maar dat er ook een deel is dat aan je wordt uitgelegd. De manier waarop de opleiding is ingedeeld met de afwisseling daarin, ook qua modules, past perfect bij mensen die al een tijdje niet meer naar school zijn geweest.”

Ontdek de opleiding Voedingsassistent

De modules zijn gebaseerd op hoe mensen het beste kennis tot zich nemen. Angelique: “Om die reden bestaat een les altijd uit iets van jezelf, iets van wat je meekrijgt, iets van wat je moet doen én uit het toetsen van je kennis. Tijdens de les krijg je eerdere stof opnieuw aangereikt. Ik vind het erg leuk om de informatie op een speelse manier tot me te nemen.”

‘Fijn dat de online lessen interactief zijn’

Angelique heeft binnen de opleiding ook verschillende e-learningmodules gevolgd. “Het fijne is dat deze online lessen interactief zijn”, vertelt ze. “Je gaat zelf aan de slag met de onderwerpen en als je wilt, kun je per module testen of je het goed hebt begrepen. Onderwerpen die je al eerder in de e-learning hebt behandeld, komen dan ook weer ter sprake. Op die manier blijft de informatie lekker fris in je hoofd.”

Volg de online cursus Voedingsassistent

En ook over de opbouw van de e-learnings is Angelique te spreken. “Het is erg helder en de volgorde is logisch”, gaat ze verder. “Ik was een beetje bang dat het saai zou zijn. Maar niets is minder waar: de les is op zo’n manier opgebouwd dat je er helemaal bij blijft.”

Als aanvulling daarop legt Angelique uit dat de docent ook een grote rol speelt in het ‘bij de les houden’ van de studenten. “Hij legt de lesstof uit en stelt er direct allerlei vragen over. En door die vragen te stellen, word je er continu bijgehaald. De docent laat iedereen echt meedenken. Hierdoor blijven we allemaal scherp.”

Neem contact op Leidinggevende? Ontvang het e-book Voedingsassistent

Lees ook:

Opleiding voedingsassistent in het ziekenhuis: de mogelijkheden