Opleiding Verzorgende IG verkort volgen? Behaal in 15 maanden jouw diploma!

Wil je een opleiding tot Verzorgende IG volgen of jouw medewerkers laten doorgroeien tot Verzorgende IG? Threewise zorgacademie biedt de opleiding Verzorgende IG verkort aan, namelijk volgens de derde leerweg. Hierdoor kunnen deelnemers de opleiding sneller doen, maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 3 halen.

Er is in de zorg veel behoefte aan Verzorgenden IG. Tegelijkertijd willen ook veel mensen Verzorgende IG worden, maar zien zij op tegen het volgen van een langdurige opleiding en de eventuele kosten. Door het aanbieden van een verkorte mbo-opleiding (niveau 3) Verzorgende IG speelt Threewise zorgacademie hierop in.

> Opleiding Verzorgende IG (voor werkgevers) > Opleiding Verzorgende IG (voor particulieren)

Verschil BOL, BBL en derde leerweg

Wat zijn de andere mogelijkheden om de opleiding Verzorgende IG te doen? Er zijn drie leerwegen die verschillen in het aantal lesuren/praktijkuren, de financiering en hoe lang de studie in zijn geheel duurt. Bij BOL gaat de student naar school en loopt af en toe stage. Bij BBL werkt de student en gaat hij gemiddeld één dag in de week naar school.

Bij de derde leerweg gaat het net zoals bij BBL om een combinatie van leren en werken. Echter heeft deze leerweg geen verplichte urennorm vanuit de overheid. De derde leerweg wordt namelijk op maat gemaakt zodat deze aansluit op de eerdere werk- en leerervaring van de student. De verkorte opleiding Verzorgende IG leidt tot een erkend mbo-diploma na een werk-leertraject van vijftien maanden. De opleiding Verzorgende IG verkort doen, is dus mogelijk.

Kennis en vaardigheden voor Verzorgende IG

Tijdens de opleiding lopen studenten stage bij een zorginstelling. Vaak zijn studenten hier al in dienst en doen er betaald werk. Eén keer in de twee weken is er een lesdag.

Studenten die de opleiding Verzorgende IG verkort doen, krijgen veelzijdige theorie en leren verschillende vaardigheden. Vaardigheden zijn bijvoorbeeld de verpleegtechnische handelingen. Theorie kan mentale en fysieke gezondheid, zorgprocessen, communicatie en kwaliteit van zorg zijn. Ook gaan studenten met twee van de drie keuzedelen aan de slag: digitale vaardigheden, ondernemend gedrag en zorg & technologie.

Opleiding Verzorgende IG verkort

Na de opleiding ontvangen geslaagden een wettelijk beschermd diploma van Threewise zorgacademie. Deze voldoet aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt.

Voor het volgen van de verkorte opleiding Verzorgende IG is belangrijk dat deelnemers een gerelateerde zorgopleiding op niveau 2 of 3 hebben afgerond en al werkervaring hebben. Heb je interesse in of vragen over onze opleiding Verzorgende IG verkort? We staan je graag te woord!

Neem contact op

Lees ook:

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen? Doe het verkort!

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden