Opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen? Doe het verkort!

Wil je in negen maanden worden opgeleid tot Helpende Zorg en Welzijn of jouw medewerkers laten doorgroeien tot Helpende? Threewise zorgacademie verzorgt de mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgens de derde leerweg. Hierdoor kunnen deelnemers de opleiding verkort doorlopen maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 2 behalen.

Veel mensen willen in de zorg werken, maar beschikken niet over de juiste diploma’s en zien op tegen het volgen van een opleiding die twee jaar duurt. Het volgen van een verkorte mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) via Threewise zorgacademie speelt hierop in. Threewise is erkend opleider voor praktijkopleidingen volgens de derde leerweg. Dit leidt tot een erkend mbo-diploma, maar dan volgens een verkort en werkend leertraject van negen maanden. Met een diploma op zak kunnen mensen vervolgens werken in de ouderenzorg, wijkzorg of gehandicaptenzorg. Of meteen doorgaan voor de opleiding Verzorgende IG.

> Opleiding Helpende (voor werkgevers) > Opleiding Helpende (voor particulieren)

Stage en lesprogramma in opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Tijdens de opleiding Helpende Zorg en Welzijn lopen studenten stage (vaak betaald werk) bij een zorginstelling om ervaring op te doen in de praktijk. Doordat Threewise opleidt via de derde leerweg, is er voor de stage geen urennorm. Het aantal uren dat studenten per week stage lopen, hangt af van de werkervaring en de mogelijkheden bij de zorginstelling.

Eén keer in de twee weken is er een lesdag. De student doet tijdens de opleiding kennis en vaardigheden op omtrent onderwerpen rond zorg & welzijn, ‘op de werkvloer’, communicatie en voeding. Ook gaat de student met twee van de drie keuzedelen aan de slag: digitale vaardigheden, ondernemend gedrag en zorg & technologie.

Diploma Helpende Zorg en Welzijn

Het diploma dat Threewise zorgacademie uitreikt is wettelijk beschermd en voldoet aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt.

Heb je interesse in of vragen over onze verkorte opleiding Helpende Zorg en Welzijn? We staan je graag te woord!

Neem contact op

Lees ook:

Medewerkers opleiden tot Verzorgende IG? Kies voor de verkorte opleiding!

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden