Opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) volgen? Doe het verkort!

Wil jij in 2020 de opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen? Threewise zorgacademie start de mbo-opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) op verschillende momenten in het jaar. We leiden op volgens de derde leerweg, waardoor je de opleiding verkort kunt doorlopen maar wel een erkend mbo-diploma op niveau 2 behaalt.

Wil je graag in de zorg werken, maar heb je niet de juiste papieren? Het volgen van een mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) bij Threewise zorgacademie in Den Haag maakt het mogelijk. Threewise is erkend opleider voor praktijkopleidingen volgens de derde leerweg. Dit leidt tot een erkend mbo-diploma, maar dan volgens een verkort en werkend leertraject van 9 maanden. Met een diploma op zak kun je vervolgens werken in de ouderenzorg, wijkzorg of gehandicaptenzorg. Of je kunt, als je wilt, meteen doorgaan voor de opleiding Verzorgende IG.

Kies een startdatum

Stage en lesprogramma in opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Tijdens de opleiding Helpende Zorg en Welzijn loop je stage (vaak betaald werk) bij een zorginstelling om ervaring op te doen in de praktijk. Doordat Threewise opleidt via de derde leerweg, is er voor de stage geen urennorm. Het aantal uren dat je per week stage loopt, hangt af van jouw werkervaring en de mogelijkheden bij de zorginstelling.

Eén keer in de twee weken heb je een lesdag. Je doet tijdens de opleiding kennis en vaardigheden op omtrent onderwerpen rond zorg & welzijn, ‘op de werkvloer’, communicatie en voeding. Ook ga je met twee van de drie keuzedelen aan de slag: digitale vaardigheden, ondernemend gedrag en zorg & technologie.

Bekijk het programma

Diploma Helpende Zorg en Welzijn

Het diploma dat Threewise zorgacademie uitreikt is wettelijk beschermd en voldoet aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt.

Wil jij graag aan een erkende opleiding Helpende Zorg en Welzijn beginnen?

Schrijf je in!

• Startdata: check hier
• Erkende mbo-niveau 2 opleiding
• De gehele opleiding duurt 9 maanden
• Stagebedrijf bij jou in de buurt, uren in overleg
• Eén keer per twee weken les bij Threewise
• Doorlopen van e-learning in eigen tempo
• Kosten: € 3345,- (bij betaling in één keer: € 3195,-)

Voor zorgorganisaties

Voor zorgorganisaties is het mogelijk (een groep) medewerkers deze opleiding op locatie te laten volgen. Interesse? Graag komen we in contact!

Lees ook: Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden