Threewise start opleiding Voedingsassistent voor particulieren

Threewise Zorgacademie heeft de opleiding Voedingsassistent voor particulieren ontwikkeld. De nieuwe opleiding met open inschrijving kent twee varianten, namelijk voor huidige voedingsassistenten en voor mensen zonder werk- of stageplek die voedingsassistent willen worden. De eerste klas start in september 2022 in Den Haag.

“We krijgen heel veel aanvragen van particulieren die een opleiding tot voedingsassistent willen volgen. We hadden al een incompany opleiding voor werkgevers in de zorg, maar nu dus ook voor particulieren”, vertelt Bernadette Molier, directeur van Threewise Zorgacademie. Per klas is er plaats voor twaalf deelnemers. De eerste klas start in Den Haag. “Maar bij gebleken behoefte kunnen we deze opleiding ook in andere regio’s organiseren”, aldus Molier.

Twee varianten van de opleiding Voedingsassistent particulier

Studenten kunnen kiezen uit twee varianten van de opleiding, die beide uit acht dagdelen bestaan, verspreid over drie maanden. Degenen met een werk/stageplek van minimaal 16 uur per week ontvangen na afloop van de opleiding een mbo-certificaat Voeding & Hospitality in zorg en welzijn. De studenten zonder werk/stageplek volgen alleen trainingen en e-learning en ontvangen na afloop het Threewise-certificaat. Geslaagden zijn hiermee klaar om in de praktijk aan de slag te gaan bij een werkgever, waarna ze alsnog kunnen doorgaan voor het erkende mbo-certificaat.

Bekijk de opleiding voor het mbo-certificaat Bekijk de opleiding voor het Threewise-certificaat

Gedurende de opleiding krijgen studenten onder meer les in gastvrijheid, voedingsleer & allergenen, HACCP, communicatie, dieetleer & slikproblematiek, presenteren van eten en drinken, infectiepreventie en ziektebeelden & voeding.

maaltijd ziekenhuis

Aandacht voor eten en drinken in de zorg

Het vak van voedingsassistent spreekt niet alleen veel werkzoekenden aan, maar krijgt volgens Molier ook in de zorg volop aandacht. “Je ziet veel initiatieven rond eten en drinken in de zorg. Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zich er steeds meer van bewust dat je ziekte niet alleen met pillen en drankjes kunt tegengaan, maar dat bewuste voeding daarin ook een belangrijke rol speelt.”

Werkgever? Kies voor de incompany opleiding Voedingsassistent

Dan heb je op de werkvloer wel mensen met de juiste kennis en vaardigheden nodig, aldus Molier. “Medewerkers die patiënten met eten en drinken kunnen verrassen en verleiden, zodat ze eten wat ze nodig hebben. Op dit snijvlak van eten en drinken, gastvrijheid en zorg ligt echt onze expertise. We kijken erg uit naar de start van de eerste klassen.”

Schrijf je in voor de opleiding Voedingsassistent (mbo-certificaat) Schrijf je in voor de opleiding Voedingsassistent (Threewise-certificaat)

Lees ook:

Opleiding voedingsassistent in het ziekenhuis: de mogelijkheden

Omscholen naar de zorg: 6 punten om rekening mee te houden