Samenwerking Huuskes Academy!

De Horeca Academie is een samenwerking aangegaan met Huuskes, namelijk met het nieuwe opleidingsprogramma Huuskes Academy. Sinds april 2018 biedt Horeca Academie samen met Huuskes de mogelijkheid om een nieuw programma van e-learningmodules en trainingen te volgen. Bij deze trainingen en e-learningmodules ligt de focus op voeding en gastvrijheid in de zorg.

Huuskes is naar eigen zeggen “de maaltijdproducent en totaalleverancier voor de gezondheidszorg in Nederland “. Zij leveren maaltijden aan diverse zorginstellingen binnen Nederland, waaronder verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Opleidingsprogramma

Het nieuwe opleidingsprogramma vormt een brug tussen twee ogenschijnlijk zeer verschillende sectoren. Waar Horeca Academie beschikt over de expertise binnen de wereld van horeca, is Huuskes gespecialiseerd in voeding in de zorg. Aangezien er vanuit Horeca Academie een sterke link bestaat met de zorg door zusterbedrijf Threewise, was een samenwerking de Horeca Academie en Huuskes een logische stap.

Huuskes Academy

Door bezuinigingen in de zorgsector, valt er veel professionele kennis weg over voeding en drinken, maar ook over zaken als hygiëne voorschriften. Deze taken komen veelal terecht bij medewerkers in de zorg wiens expertise hier niet ligt. Om de kwaliteit van voedsel te kunnen garanderen, worden er manieren gezocht om dit gat te overbruggen. Een manier om dit te bewerkstelligen is door huidige medewerkers bij te scholen in dit horeca aspect van de zorg.

Toekomst

Op dit moment worden er negen verschillende opleidingen aangeboden door de Huuskes Academy. De ambitie is echter om dit opleidingspakket in de toekomst uit te breiden. Naast de al beschikbare opleidingen is het de bedoeling om in de toekomst ook opleidingen aan te bieden op het vlak van culinair coachen en leidinggeven binnen de zorg.

Threewise zorgacademie

Threewise zorgacademie is gespecialiseerd in gastvrije zorg. Op de achtergrond draagt zij haar steentje en is de schakel geweest bij het tot stand komen van deze mooie samenwerking. Wij zijn trots!

Lees ook: E-learning bij de Amanshoeve: ‘Bijspijkeren rond de maaltijd’