Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal!

Het WijkLeerbedrijf: een succesverhaal waarbij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid om kwetsbare ouderen binnen de wijk te ondersteunen!

Het succesverhaal

In 2014 is het Wijkleerbedrijf in Den Haag van start gegaan. Er is begonnen met één locatie, maar al snel is het uitgegroeid naar twee locaties. De intensieve begeleiding van de coördinatoren, de praktijkgerichte lessen en de goede samenwerking tussen de partijen maken het WijkLeerbedrijf een echt succesverhaal!

30 november 2017

Inmiddels is de 10e groep van start gegaan en dit kunnen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om het succes van het WijkLeerbedrijf te vieren wordt er op 30 november 2017 een feestmiddag georganiseerd voor alle deelnemers uit huidige en eerdere groepen. Bekijk binnenkort onze aftermovie van deze bijzondere dag!

Wat is het WijkLeerbedrijf?

Het Wijkleerbedrijf leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op tot een MBO niveau 1 diploma dienstverlening en zorg. Binnen de opleiding wordt er kennis opgedaan over o.a. huishouding, voeding, horeca en zorg. De lessen worden verzorgd binnen het wijkcentrum, waardoor de opleiding zo praktijkgericht mogelijk wordt aangeboden. De deelnemers doen werkervaring op binnen de thuiszorg door middel van informele en formele stages. Ook de stages worden uitgevoerd bij instellingen en kwetsbare ouderen binnen de wijk. De coördinatoren van Calibris advies zijn verantwoordelijk voor de stages en zijn het directe aanspreekpunt voor de deelnemers. Threewise en ROC Mondriaan verzorgen het onderwijs. Het WijkLeerbedrijf komt tot stand door een samenwerking tussen: Gemeente Den Haag, Calibris advies, Threewise en ROC Mondriaan.

Ben jij of ken jij iemand die geschikt is voor het leer-werktraject bij het WijkLeerbedrijf?
Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!