Veilig opleiden in de zorg: trainen op locatie blijft mogelijk

Threewise zorgacademie werkt volgens het Protocol Veilig Trainen. Hiermee staan we garant voor veilig opleiden in de zorg en veilige trainingen waarbij ‘social distancing’ en hygiëne gewaarborgd worden.

Het protocol bevat veiligheids- en hygiënemaatregelen om veilig trainen mogelijk te maken. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van zowel de deelnemers als de trainer voorop. Het protocol is tot stand gekomen op initiatief van de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA).

Het Protocol Veilig Trainen bevat zes onderdelen waaraan een veilige training moet voldoen:

1. Hygiëne
2. Locatie
3. Werkvormen
4. Gedrag tijdens de training
5. Communicatie
6. Updates van het protocol

Trainingen voor beroepsuitoefening

Een belangrijke aanpassing is dat niet-essentiële dienstverlening sinds 13 november gesloten is tussen 18.00 en 06.00 uur. Uit de Kamerbrief van het ministerie van VWS op 12 november (pagina 11) blijkt dat de niet-essentiële dienstverlening bestaat uit (onder meer) cursussen en trainingen, echter met uitzondering van cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor beroepsuitoefening. De opleidingen en trainingen van Threewise vallen in de categorie ‘voor beroepsuitoefening’ en kunnen dus doorgang vinden.

Bekijk onze trainingen Bekijk onze opleidingen

Veilig opleiden in de zorg, op eigen locatie en incompany

Trainingen kunnen plaatsvinden op eigen locaties van opleiders, zoals in Den Haag bij Threewise zorgacademie, en incompany. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig en er is geen beperking in groepsgrootte. Uiteraard nemen we, aan de hand van het Protocol Veilig Trainen, als Threewise onze verantwoordelijkheid en staan we garant voor veilig opleiden in de zorg.

Lees ook:

Handhygiëne in de zorg: richtlijnen en momenten voor professionals

Handdesinfectie, handreiniging en handschoenen: volg deze stappen voor de juiste handhygiëne