Unieke kans zorgorganisaties: gratis mbo-scholing voor medewerkers via de Nationale Zorgklas

Zorgorganisaties kunnen tot 1 mei 2022 medewerkers – ook stagiairs en vrijwilligers – aanmelden voor het gratis volgen van mbo-scholing op niveau 2 of niveau 3. Dit betreft scholing voor het mbo-certificaat ‘Individuele basiszorg verlenen’. De aanmeldingstermijn voor de Nationale Zorgklas, met een combinatie van online leren en praktijkopdrachten, is verlengd, waardoor het laatste startmoment nu 1 mei 2022 is.

De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief om via een versneld leertraject extra mensen voor te bereiden op werken in de zorg. Door een partnerschap is Threewise een van de opleiders die via de Nationale Zorgklas de scholing voor de mbo-certificaten verzorgt in de regio’s Haaglanden, Nieuwe Waterweg-Noord en Rijnmond. Wie in deze regio’s deelnemers aanmeldt, kan bij ‘de gewenste opleider’ voor Threewise kiezen.

>>> Meld medewerkers aan voor gratis scholing via de Nationale Zorgklas

“Door de samenwerking met de Nationale Zorgklas kunnen medewerkers op relatief korte termijn klaar worden gestoomd als zorgmedewerker, om zo de personeelstekorten op te vangen”, reageert Bernadette Molier, directeur van Threewise zorgacademie. “Ook voor organisaties waar budgetten onder druk staan is scholing zo mogelijk. Met het mbo-certificaat kunnen bovendien vrijstellingen worden aangevraagd voor de opleidingen Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) of Verzorgende IG (niveau 3) van Threewise.”

Werkplekleren

Het mbo-certificaat niveau 2 richt zich op zorgondersteunende werkzaamheden die een bijdrage leveren aan het welzijn van (kwetsbare) ouderen. In het traject op niveau 3 worden de onderdelen uit de opleiding Verzorgende IG behandeld waarin het bieden van individuele zorg centraal staat. De trajecten duren respectievelijk 3 à 4 maanden en 5 à 6 maanden, en hebben een studiebelasting van 4 tot 6 uur in de week.

De opleiding vindt plaats op een online interactief platform in combinatie met het maken van praktijkopdrachten. In de opleiding staat ‘werkplekleren’ centraal. Dit betekent dat in het lesmateriaal voornamelijk de dagelijkse werkpraktijk terugkomt met beelden en ervaringen. De deelnemers zoeken vervolgens samen met de docent naar gepaste handelswijzen.

Aanmelden voor de Nationale Zorgklas

Zorgorganisaties kunnen deelnemers bij de Nationale Zorgklas aanmelden en daarbij Threewise opgeven als voorkeur van opleider. Threewise voert daarna intakegesprekken met de deelnemers en schrijft hen in. Vervolgens vult de deelnemer een ontwikkelscan in – die als leidraad voor de leerroute tijdens de opleiding wordt gebruikt – en kan de opleiding van start.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? We beantwoorden ze graag!

Neem contact op

Lees ook:

Omscholen naar de zorg: 6 punten om rekening mee te houden

Studenten geven Threewise een 8,3