Verkorte opleiding Verpleegkundige (mbo 4) bij Threewise

Threewise zorgacademie biedt de verkorte opleiding Verpleegkundige op mbo-niveau 4 aan. Met deze verkorte opleiding kan een Verzorgende IG in 22 maanden doorgroeien naar Verpleegkundige.

Ben je nog niet uitgeleerd als Verzorgende IG of wil je jouw medewerkers verder ontwikkelen, dan kun je bij Threewise terecht voor de opleiding Verpleegkundige.

“Al enige jaren verzorgen wij met veel succes de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 en Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) niveau 3. Sinds april 2023 is ons aanbod uitgebreid met de opleiding Verpleegkundige niveau 4”, vertelt Threewise-directeur Bernadette Molier.

Bekijk de opleiding Verpleegkundige

Thema’s verkorte opleiding Verpleegkundige

De opleiding tot Verpleegkundige is verdeeld in verschillende opleidingsthema’s. Deze thema’s lopen als rode draad door de verschillende leermiddelen heen. Op die manier weet je telkens als je iets leert wat je eraan hebt. Dit zijn de thema’s:

• Zorgverlener
• Gezondheidsbevorderaar
• Communicator
• Organisator
• Samenwerkingspartner
• Reflectieve EBP-professional (Evidence Based Practice)
• Professional en kwaliteitsbevorderaar

Er worden in de opleiding Verpleegkundige twee keuzedelen aangeboden en verder zijn er algemene verplichte onderdelen.

Erkend mbo-diploma Verpleegkundige

In de opleiding Verpleegkundige (verkort) van Threewise zorgacademie leer je alles wat nodig is om als verpleegkundige in de ouderenzorg, de thuiszorg of het ziekenhuis te werken. Je rondt de opleiding af met een erkend mbo-diploma op niveau 4.

Tijdens de opleiding heb je al betaald werk, voor minimaal 20 uur per week. Als je nog geen passende baan hebt, helpen we je om die te vinden. Je werkplek is meteen je stageplaats en je kunt na je diplomering vaak bij je werkgever blijven. Je gaat gedurende de periode van de opleiding een dag per week naar school. Het is alleen mogelijk deze opleiding te volgen als je in het bezit bent van de opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG).

Wil je de verkorte opleiding Verpleegkundige gaan volgen? Of wil je, als Verzorgende IG of als zorgorganisatie, meer informatie over de opleiding? We helpen je graag verder!

Meer informatie over de opleiding Neem contact op