WijkLeerbedrijf met opleiding zorghulp krijgt vervolg

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kunnen ook in 2019 deelnemen aan het WijkLeerbedrijf Den Haag. De goede resultaten van het project liggen aan het vervolg ten grondslag: ruim 80 procent van de deelnemers stroomt na een eenjarige opleiding direct door naar werk.

Binnen het WijkLeerbedrijf worden deelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt binnen één jaar opgeleid tot zorghulp. Ze doen werkervaring op in de vorm van een stage, zowel bij toekomstige werkgevers in de zorg als bij kwetsbare bewoners in de wijk. Het WijkLeerbedrijf Den Haag telt twee locaties: Den Haag Centrum en Schilderswijk.

MBO-diploma Dienstverlening en Zorg

Binnen de praktijkgerichte opleiding doen deelnemers kennis op over onder andere huishouding, voeding, horeca en zorg en worden ze intensief begeleid door coördinatoren. De deelnemers ontvangen aan het einde van het traject een MBO-diploma Dienstverlening en Zorg op niveau 1.

Het WijkLeerbedrijf bestaat sinds 2014 en is een samenwerking tussen onder andere Calibris Advies, Threewise, ROC Mondriaan, lokale zorg- en welzijnsinstellingen en de gemeente Den Haag. In december van dit jaar start de vijftiende groep, die gemiddeld veertien deelnemers telt.

Enorme persoonlijke groei

“Ik ben enorm blij met de voortzetting van het project”, aldus Bernadette Molier, directeur van Threewise, de vakopleider voor de zorg. “Het is een heel bijzonder traject waarbij ik vorig jaar zelf een groep mocht lesgeven en zo kon ondervinden wat het voor de deelnemers betekent. Ze maken in een jaar een enorme persoonlijke groei door. De missie van Threewise – mensen verder helpen in werken en leven – sluit perfect op dit project aan.”

Threewise mbo-opleidingen voor zorgmedewerkers Threewise mbo-opleidingen voor particulieren