STAP-budget stopt per 2024

In 2022 en 2023 was het voor alle werkenden en werkzoekenden in Nederland mogelijk om maximaal 1000 euro STAP-budget te gebruiken voor scholing. Het STAP-budget stopt echter per 2024, zo heeft de overheid besloten.

Het STAP-budget was erg populair. Het totale budget per aanvraagronde raakte steeds erg snel op. Ook kwam er kritiek dat sommige aangeboden opleidingen, trainingen en cursussen onvoldoende aansloten bij het doel van het STAP-budget, namelijk om de positie van mensen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Om misbruik van het STAP-budget te voorkomen, beperkte de landelijke overheid het scholingsaanbod vanaf september 2023 tot opleidingen en opleiders die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) zijn erkend, zoals Threewise zorgacademie.

Verkorte zorgopleiding

Hoewel het STAP-budget per 2024 is gestopt, kun je bij Threewise natuurlijk nog steeds terecht voor een erkende opleiding, training of online cursus voor de zorg. Bijvoorbeeld voor de verkorte opleidingen Verzorgende IG, Voedingsassistent, Helpende Zorg en Welzijn en Verpleegkundige.

Bekijk onze mbo-zorgopleidingen Bekijk onze online cursussen