STAP-budget 2023: data en opleidingen

Ook in 2023 is het mogelijk om maximaal 1000 euro STAP-budget te gebruiken voor scholing. Er zijn vijf aanvraagperioden. Wat zijn in 2023 belangrijke data voor het STAP-budget? Welke opleidingen zijn met deze subsidie aan te vragen? We hebben de antwoorden op deze en andere vragen over het STAP-budget 2023 voor je op een rij gezet.

STAP-budget 2023: data

Dit zijn de aanvraagperioden voor het STAP-budget 2023:

• 17 maart t/m 30 april 2023
• 1 mei t/m 2 juli 2023
• 3 juli t/m 3 september 2023
• 4 september t/m 31 oktober 2023
• 1 november t/m 31 december 2023

Het STAP-budget is erg populair. Ook vanwege het maximum bedrag per aanvraagperiode, is het totale budget steeds erg snel op. Daarom is het zaak om bij de start van een aanvraagperiode meteen op de eerste dag om 10.00 uur klaar te zitten voor het aanvragen van het STAP-budget.

Bekijk onze mbo-zorgopleidingen met STAP-budget

Eerste aanvraagperiode STAP-budget

De eerste aanvraagperiode voor het STAP-budget 2023 zou eigenlijk op 2 januari starten. Maar de overheid had meer tijd nodig om misbruik van het STAP-budget door opleiders terug te dringen. Vervolgens zou de eerste aanvraagperiode op 28 februari starten, maar door een technische storing bij het UWV ging dat fout.

De eerste aanvraagperiode werd vervolgens vastgesteld op 17 maart. Een STAP-aanmeldingsbewijs voor een opleiding met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig voor wie die al had geregeld via de opleider.

>>> 5 tips voor het aanvragen van STAP-budget

STAP-budget: welke opleidingen kun je volgen?

Het STAP-budget kun je onder meer besteden aan een zorggerelateerde opleiding, training of cursus. Zo kun je bij Threewise zorgacademie bijvoorbeeld de verkorte opleidingen Verzorgende IG, Voedingsassistent of Helpende Zorg en Welzijn volgen.

Daarnaast heeft Threewise al haar online cursussen voor zorgprofessionals gebundeld in één totaalpakket, waarvoor de STAP-subsidie te gebruiken is.

Naar het Totaalpakket Zorg

Voor opleidingen in andere sectoren dan de zorg kun je onder meer terecht op deze pagina.

Heb je vragen over het STAP-budget of een opleiding van Threewise zorgacademie? We bespreken het graag!

Neem contact op

Lees ook:
STAP-budget (zorg): dit betekent het voor jou