STAP-budget gestopt: wat nu?

Werkenden en werkzoekenden konden in 2022 en 2023 STAP-budget aanvragen. Dit was een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal 1000 euro per jaar dat besteed kon worden aan verschillende opleidingen, cursussen en trainingen. Nu het STAP-budget per 2024 is stopgezet, zetten we graag uiteen hoe je alsnog een mbo-zorgopleiding kunt volgen die past bij jou.

Het doel van het STAP-budget was dat mensen sneller kiezen voor een opleiding, training of cursus. Op deze manier kan iedereen de regie pakken om zich te ontwikkelen tijdens de loopbaan en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. Mensen die zich laten om- of bijscholen kunnen voorkomen dat ze hun baan verliezen. Ook hebben zij meer kans om een andere baan te vinden.

Bekijk onze zorgopleidingen

Werk verandert namelijk snel en steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Het blijft om die reden belangrijk om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen.

Opleidingen, trainingen en cursussen

In de mooie zorgsector zijn volop nieuwe banen te vinden en dat blijft naar verwachting de komende jaren ook zeker het geval. Ook als je al in de zorg werkt, is het van belang om je kennis en vaardigheden op peil te houden.

Threewise zorgacademie is een erkend opleider van mbo-zorgopleidingen, onder meer voor de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende IG, Voedingsassistent en Verpleegkundige. Ook bieden we trainingen en online cursussen aan voor zorgprofessionals en helpen we organisaties en particulieren bij eventuele subsidiemogelijkheden.

Bekijk onze opleidingen, trainingen en cursussen of Neem contact op

Lees ook:

Omscholen naar de zorg: 6 punten om rekening mee te houden

Studenten geven Threewise een 8,3