Wat is de invloed van gastvrijheid op genezing?

De invloed van gastvrijheid

Gastvrijheid is niet meer weg te denken binnen een breed scala aan branches. Dat is niks nieuws. Toch wordt er nog steeds veel onderzoek naar gedaan. Vandaag de dag wordt er onderzoek gedaan naar invloed die gastvrijheid kan hebben op de genezing van patiënten binnen de zorg.

Dr. Angelique Lombarts is Professor in Hospitality, Happiness & Care en doet onderzoek naar het effect van gastvrijheid op genezing. In een interview met WIJ Gastvrij legt zij haar onderzoek uit. Threewise geeft de hoofdpunten en een gouden tip.

Het onderzoek

Het onderzoek van Lombarts bestaat enerzijds uit het voortborduren op eerder onderzoek, anderzijds wordt er zelf onderzoek gedaan met behulp van interventies. De vraag binnen het onderzoek is: wat betekent gastvrijheid voor het genezingsproces?

Uit het reeds gedane onderzoek benadrukt Lombarts het belang van autonomie. Medewerkers bepalen de kwaliteit van de dienstverlening en zijn daarom zeer belangrijk. Geef medewerkers meer autonomie en laat ze zelf beslissingen nemen. Dit verbetert de gastvrijheid. Een verhoogde autonomie zorgt daarnaast ook voor mindert frustratie en ziekte bij de medewerker. Bij klachten is autonomie ook erg belangrijk. Bij een verhoogde autonomie kan de medewerker de klacht sneller en beter tegemoet komen.

Het aankomende jaar zal Lombarts de vraag, wat gastvrijheid voor het genezingsproces kan betekenen, nog verder onderzoeken. Binnen het onderzoek zullen de effecten van verschillende interventies op het genezingsproces worden vastgelegd.

Gouden tip: Geef medewerkers meer autonomie!

 Dit verbetert de kwaliteit van de dienstverlening.
 Dit vermindert ziekte en frustratie bij de medewerker.
 Dit zorgt voor een betere en snellere behandeling van klachten.

Meer autonomie bij de medewerker verbetert kwaliteit van de dienstverlening. Streeft jouw organisatie dit na, maar wil het niet lukken of weet je niet hoe? Threewise is dé opleider voor gastvrije zorg en helpt je graag verder.

Neem contact op