Threewise start BBL-opleiding Verzorgende IG (niveau 3)

Threewise zorgacademie biedt vanaf september 2021 de BBL-opleiding Verzorgende IG (niveau 3) aan. Deze opleiding voor medewerkers van ziekenhuizen en zorgorganisaties duurt achttien maanden, met een erkend diploma op mbo-niveau 3 als resultaat.

Tijdens de BBL-opleiding gaan de studenten één dag in de week naar school, de rest van de week werken ze. Tijdens het werk passen de studenten de geleerde stof direct toe. Threewise biedt dezelfde opleiding al via de derde leerweg (verkort).

Bekijk de BBL-opleiding Verzorgende IG

Programma BBL-opleiding Verzorgende IG niveau 3

De opleiding bestaat uit 45 lesdagen waarin de nadruk ligt op praktijk- en theorieles over inhoudelijke thema’s. Denk aan thema´s als het zorgproces, mentale & fysieke gezondheid, communicatie, kwaliteit & deskundigheid en verpleegtechnische handelingen. In het leerprogramma is er ruimte voor thema´s die de zorgorganisatie relevant vindt. Dit kan verdiepende stof bevatten over bijvoorbeeld ziektebeelden.

>>> Het verschil tussen BOL, BBL en derde leerweg

Toelatingseisen

Voor toelating tot de BBL-opleiding Verzorgende IG moeten potentiële studenten een gerelateerde zorgopleiding op niveau 2 of 3 hebben afgerond. Ook relevante werkervaring is belangrijk. Is één van de twee niet aan de orde? Meestal is een combinatie-opleiding Helpende & Verzorgende IG mogelijk.

Subsidie praktijkleren voor werkgevers

De subsidie praktijkleren sluit aan op deze nieuwe opleiding van Threewise zorgacademie. Voor ziekenhuizen en zorgorganisaties is met deze regeling een subsidie van € 2.700 per jaar beschikbaar voor het begeleiden van een BBL-leerling. Organisaties komen hiervoor in aanmerking als bestaande of nieuwe werknemers een BBL-opleiding bij Threewise gaan volgen.

Meer informatie over de BBL-opleiding Verzorgende IG

Neem contact op

Lees ook:

Subsidie voor opleidingen in de zorg: 5 opties voor werkgevers

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden