Threewise ondertekent Sectordeal Zorg Den Haag

Threewise zorgacademie heeft 14 november de Sectordeal Zorg van de gemeente Den Haag ondertekend. Dit omvangrijke sectorplan richt zich op ontwikkelkansen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en het terugdringen van het personeelstekort in de regio.

Ruim 22.000 mensen in Den Haag ontvangen langdurig een bijstandsuitkering. Daarnaast kampen veel bedrijven met een groot tekort aan arbeidskrachten. De gemeente Den Haag gaat samen met bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en andere belanghebbenden in de regio deze mismatch aanpakken.

Kansen op een baan binnen de zorg

Met het Werkoffensief +500 helpt de gemeente Den Haag mensen vanuit de bijstand sneller aan het werk. Samen met de sectoren Bouw & Techniek/Energietransitie, Transport & (agro) Logistiek, Horeca en Zorg heeft het Werkoffensief +500 plannen ontwikkeld. Hiermee wordt de kans op een baan of opleiding binnen deze sectoren vergroot voor mensen die dat nodig hebben.

Sectordeal Zorg

De Sectordeal Zorg werd 14 november ondertekend bij Royaal Thuis in Den Haag. Met de Sectordeal Zorg willen de betrokken partijen – in de driehoek van werkgevers, opleiders en gemeente – voor de periode 2019-2022 2.000 mensen klaarstomen voor de Haagse zorgsector. Het vlaggenschip van deze sectordeal is de Zorg Werkt Academie, een fysieke locatie in de stad waar verschillende opleidings- en werkfittrajecten worden aangeboden. Hierbij wordt voortgebouwd op het Wijkleerbedrijf in Den Haag en andere bestaande trajecten.

Mensen opleiden voor de zorg

Roland de Groot ondertekende de Sectordeal Zorg namens Threewise zorgacademie. “Threewise is al jaren de onderwijspartner bij de Wijkleerbedrijven in Den Haag”, licht Threewise-directeur Roland de Groot toe. “Daarin worden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor de zorg. Ze komen veelal terecht in de thuiszorg en het is een zeer succesvol project.”

Threewise ontwikkelt momenteel met een aantal Haagse zorginstellingen ook een opleiding voor huiskamermedewerkers en ondersteuners. De Groot: “Deze worden vaak geworven uit de groep waarvoor het Werkoffensief +500 is bedoeld. We hebben dus veel ervaring met het opleiden van mensen voor de zorg en doen daarom graag mee aan deze Sectordeal Zorg.”

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Opleidingen in de zorg: kansen voor zorgorganisaties én werkzoekenden

Verkorte opleiding helpt zorg aan nieuwe medewerkers