Bernadette Molier: ‘Wat mooi als je in de zorg veel kunt betekenen en bereiken’

Bernadette Molier werkt ruim vijftien jaar voor Threewise, waarvan vier jaar als directeur. “Met veel plezier, want eigenlijk alles wat ik leuk vind komt samen in mijn werk: ondernemerschap, zorg, onderwijs en hospitality.”

Die laatste, hospitality ofwel gastvrijheid, vormt een rode draad in de opleidingen van Threewise, vertelt Bernadette in een podcast (zie onderaan): “Empathie, dienstbaarheid, jezelf kunnen verdiepen in de ander zijn belangrijke vaardigheden in de zorg. Wij geven daar bewust aandacht aan in onze opleidingen, die verder gaan dan het afvinken van het kwalificatiedossier. Dat is de basis, dat leer je sowieso bij ons.”

Die basis moet wel op orde zijn, ook in zorgorganisaties, aldus Bernadette. “Ik ben ervan overtuigd dat je alleen boven verwachting kunt presteren richting de bewoner, patiënt, gast of bezoeker als de basis op orde is.”

Voor zorgmedewerkers is het van belang om ook goed voor zichzelf te zorgen, vindt Bernadette. “Dat is een uitdaging, maar ik gun het ze om op twee benen te blijven staan en om carrière te maken in de zorg. Het is een supermooi vak waarin je echt iets kunt betekenen voor een ander, het fragiele leven van mensen iets leuker, lichter, aardiger kunt maken. Dat geldt voor zorgmedewerkers, maar zeker ook voor facilitaire medewerkers. Voor beide groepen geldt dat je veel kunt betekenen en bereiken in de zorg. Als dat je passie is, helpen we daar met onze opleidingen graag bij.”

Bekijk onze opleidingen voor particulieren Werkgever? Ontdek onze mogelijkheden!

Thom Roelofs ging bij Threewise zorgacademie in gesprek met Bernadette en maakte er een podcast van: