Subsidies voor zorginstellingen!

In de zorg staan er jaarlijks 130.000 vacatures open die niet opgevuld kunnen worden en dit worden er met de toenemende vergrijzing alleen nog maar meer. Om de vacatures van nu en in de toekomst te kunnen opvullen, is er meer zorgpersoneel nodig. Eén van de plannen om dit te bewerkstelligen is het SectorplanPlus.

SectorplanPlus

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in Zorg en Welzijn. Het doel is een extra impuls te geven aan opleidingstrajecten die gericht zijn op nieuwe instroom, aan met ontslag bedreigde werknemers, aan opscholing binnen de organisatie via kwalificerende scholing of aan opleidingen tot praktijkbegeleiding.

>>> Lees ook: Subsidies voor opleidingen in de zorg: 5 opties voor werkgevers

In totaal is er €320 miljoen euro gereserveerd voor het plan. Afhankelijk van het soort opleiding en de duur van de opleiding, ligt de subsidie tussen de €250 tot €5.000 per deelnemer. De subsidie van het SectorplanPlus loopt in de periode 2017 – 2021 en wordt aangeboden in verschillende tijdsvakken. Het tweede tijdsvak is per 1 mei 2018 geopend.De data van de volgende tijdsvakken wordt nog bekend gemaakt.

Opleidingen

Er zijn een aantal opleidingsactiviteiten die in aanmerking komen voor de subsidie. Hieronder staan een aantal voorbeelden van deze opleidingsactiviteiten. De volledige lijst van opleidingsactiviteiten is terug te vinden binnen het Programma van Eisen.

• Kwalificerend Beroepsonderwijs – BBL & HBO Duaal
• Training en Opleiding (Lang) – MBO-kwalificerend onderwijs via de 3e leerweg
• Training en Opleiding (Middellang) – Vakinhoudelijke verdieping of leiderschapsvaardigheden
• Training en Opleiding (kort) – Persoonlijke vaardigheden of vakinhoudelijke verdieping

Wil jij medewerkers opleiden of omscholen? Dat kan met één van de Threewise zorgacademie opleidingen. Wil je weten hoe je dit in gang kunt zetten? Download dan onze whitepaper, bezoek één van de onderstaande links of neem contact met ons op.

Aanvraag WhitePaper Subsidie

  • Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Na het klikken op aanvragen krijg je vervolgens de link te zien om de whitepaper te downloaden.

 

Neem contact op SectorplanPlus website Programma van Eisen