Saffier – verkorte opleiding Helpende

‘Een opleider die maatwerk levert’

In een pilot van Luba uitzendbureau, opleidingsinstituut Threewise en zorgorganisatie Saffier hebben tien mensen een verkorte opleiding Helpende Zorg en Welzijn gevolgd. In vier à vijf maanden behaalden zij in april 2019 hun diploma. De pilot is ontwikkeld omdat een reguliere zorgopleiding voor veel zij-instromers en andere geïnteresseerden een te grote investering in tijd en geld is. De deelnemers hadden een dag in de week les en liepen stage bij Saffier.

Saskia Brederode, adviseur P&O bij Saffier:

“Net als alle zorgorganisaties zijn ook wij op zoek naar zorgprofessionals voor de toekomst. We onderzoeken daarin nieuwe wegen en kijken welke opleidingen goed aansluiten. We hebben mooie inzichten verkregen door deze pilot. De mensen die bij ons stage liepen hadden passie voor het vak. Wij hebben ook veel van hen geleerd. Ik zie dit opleidingstraject als een mooie eerste stap van mensen om in de zorg te gaan werken.”

Kim Hofman, Luba:

“In Threewise hebben we een opleider gevonden die maatwerk levert en zich flexibel opstelt. Als er door aanhoudende schaarste weer vraag ontstaat naar Helpenden, dan gaan wij zeker verder.”

Kom in contact met Threewise zorgacademie

Saffier verkorte opleiding Helpende