Carolien van Breemen: ‘Met oudere mensen werken maakt me blij’

Ze was kwaliteitsmedewerker, is sinds kort voedingsassistent en wordt straks Helpende bij Zorgvilla Maja in Rhoon. Carolien van Breemen behaalde in januari 2023 het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn door het volgen van een opleiding bij Threewise zorgacademie.

Als kwaliteitsmedewerker was ze actief in een andere branche. De functie liep ten einde en ze wilde graag met mensen werken. Ze koos ervoor om bij Threewise de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn te volgen. Ze kreeg daarvoor het STAP-budget van € 1000 voor scholing en ontwikkeling toegewezen. Tegelijk met de opleiding ging ze op 5 september van start met een stage bij Zorgvilla Maja in Rhoon waar 18 ouderen met een zorgvraag verblijven. Ze is hier inmiddels in dienst getreden.

Ontdek de mbo-opleiding Voedingsassistent

Aandacht voor alle aspecten van het vak

In de toekomst gaat ze overigens niet als voedingsassistent werken maar als Helpende Zorg en Welzijn, een functie waarbij je onder andere lichte zorgtaken uitvoert. De opleiding Helpende Zorg en Welzijn, die wordt betaald door haar werkgever, gaat ze ook volgen bij Threewise.

Tijdens de opleiding Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn kregen alle aspecten van het vak aandacht. “Docent Bart maakte van elke les iets speciaals”, zegt Carolien. “Muziek en allerlei sfeervolle attributen luisterden het vak gastvrijheid op bijvoorbeeld. We leerden ook hoe we fijngemalen voeding konden bereiden voor mensen met slikproblemen en we proefden die voeding ook. Deze en tal van andere aspecten kregen aandacht.”

‘Ik wil het verschil maken voor mensen’

Carolien werkt 20 á 24 uur in de week. Het werk in de villa bevalt haar uitstekend. “Met oudere mensen werken maakt me blij. Ik wil het verschil maken voor die mensen. Dan geef ik ze aandacht, maak een praatje, aaitje over de schouder, samen een boek bekijken of buiten een ommetje maken. Of even iets eten samen. We krijgen daarvoor ook de tijd. Dat zal in de grootschalige zorg niet altijd zo zijn. Het is heel prettig om zo te kunnen werken.”

Dit verhaal is een onderdeel uit een artikel van het vakblad Uitblinkers in de Zorg dat in maart 2023 is verschenen. Het volledige artikel lees je hier. Foto: Sjoukje Kilian

Meer informatie over de opleiding Neem contact op

Lees ook:

Geslaagde missie: elf kandidaten behalen mbo-certificaat Voeding & Hospitality