Werkbegeleider

Werkbegeleider

Stagiairs en leerlingen als volwaardige medewerkers. Jonge mensen die, los van opleiding en ervaring, waarde toevoegen aan je bedrijf of organisatie. Dat is waar we voor gaan. Gekwalificeerde dus goede stagebegeleiders zijn hierbij essentieel.

Cursus Werkbegeleider

Samen met Stagebegeleider.nl, Leermeester.nu en examenbureau Cinses, verzorgen wij dit opleidingstraject, met examen. Met als resultaat: gemotiveerde stagiairs en leerlingen die een waardevolle bijdrage leveren in het bedrijf of de organisatie waar zij werken en het maximale uit hun stage halen.

De opleiding Werkbegeleider kan worden verzorgd als opleiding met een erkend mbo-certificaat: K1226 Begeleider praktijkleren. Daarnaast ontvangen de geslaagde deelnemers het erkende Cinses diploma. U kunt er ook voor kiezen om de deelnemers alleen voor het erkende Cinses diploma op te leiden.

Inhoud van de cursus Werkbegeleider

In deze 3-daagse cursus leert de deelnemer hoe je een stagiair of nieuw personeel begeleidt en motiveert, hoe je een duidelijke instructie geeft en hoe je omgaat met verschillende stagiairs en leerlingen. In de drie trainingen, ondersteund door een e-learning pakket, wordt de deelnemer klaargestoomd voor het examen.

In de cursus Werkbegeleider komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Hoe jonge mensen leren.
• Het beïnvloeden van gedrag.
• Mensen motiveren.
• Effectief coachen.
• Het begeleiden van de opleiding van leerlingen.
• Het beoordelen van leerlingen en stagiairs.

Neem contact met ons op

Trainingen: Werkbegeleider

Hieronder vind je de thema’s die tijdens de training worden behandeld.

In de eerste training legt de trainer je uit hoe het trainingsprogramma eruit ziet. Ook horen de deelnemers hoe het examen eruit ziet en wat er van hen verwacht wordt. Verder vertelt de trainer meer over het portfolio en de opdrachten die hierbij horen. Daarbij wordt een start gemaakt met het opstellen van een begeleidingsplanning en een beoordelingsinstrument. Ook wordt de e-learning geïntroduceerd.

Tijdens deze tweede training ga je zo praktisch mogelijk aan de slag met je mede deelnemers. Er wordt geoefend met voortgangsgesprekken, beoordelen en het geven van feedback. Verder zullen we het praktijkexamen oefenen en de trainer gaat dieper in op onderwerpen die getoetst zullen worden tijdens het examen.

Tijdens de derde training kunnen de deelnemers zich voorbereiden op het examen. De praktijkonderdelen worden nogmaals geoefend en de deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen over de gemaakte opdrachten en het examen.

Het examen (09.30 – 13.00) bestaat uit:
• Portfolio (7 opdrachten in word document)
• Praktijkinstructie (25 min)
• Theorie-examen (30 vragen)

Werkwijze en resultaten

Wij hebben al veel organisaties
geholpen om zich verder te ontwikkelen.

Neem eerdere cases door