Savant Zorg – opleiding restaurantmedewerkers

‘Echt een stuk teambuilding’

Savant Zorg wilde eind 2018 haar zeven restaurants professionaliseren en de gastvrijheid naar een hoger niveau tillen. De ruim 60 restaurantmedewerkers volgden, in groepen, gedurende een half jaar een maatwerk opleidingstraject. Ze werden door Threewise getraind op hun vaardigheden en daarnaast gecoached. Door middel van e-learning brachten de medewerkers hun kennisniveau op peil. De opleiding richtte zich zowel op het leren van horeca vaktechnieken als het bijbrengen van kennis over voeding en gedrag.

Daarnaast zijn eerste medewerkers in een vroegtijdig stadium opgeleid tot leermeester in de horeca. Hierdoor kunnen zij hun kennis en ervaring overdragen en bestaat bovendien de mogelijkheid om met leerlingen en stagiaires te werken.

Richard van de Walle, regiocoördinator Wonen & Services bij Savant Zorg:

“Een aantal medewerkers was aanvankelijk wat sceptisch, maar vond het snel daarna ook leuk om deel te nemen. De trainingen in teamverband droegen daaraan bij. De medewerkers gaven en kregen feedback in het team. Degenen die wat achterbleven, werden geholpen door collega’s om zo samen tot hetzelfde resultaat te komen. Echt een stuk teambuilding.”

Kom in contact met Threewise zorgacademie