Gelre ziekenhuizen – opleiding roomservicemedewerkers

‘Prachtig om te zien hoe medewerkers groeien’

Gelre ziekenhuizen en Threewise werken sinds 2017 samen rond het opleiden van roomservicemedewerkers. De medewerkers volgen de BBL-opleiding facilitair medewerker niveau 2. Binnen deze éénjarige opleiding worden de medewerkers opgeleid naar een wettelijk erkend mbo-diploma. Eind 2018 hebben acht praktijkbegeleiders bovendien een leermeestercursus gevolgd om de studenten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Mede vanwege het nieuwe roomserviceconcept is het opleidingstraject voor Gelre op maat gemaakt. Wat betreft de facilitaire vakken zijn er vijf hoofdthema’s: voeding, hygiëne, communicatie, gastvrijheid en planning. Door groepslessen, e-learning en coaching on the job maken de medewerkers zich de benodigde kennis en vaardigheden eigen.

Sandra Kamping–Freriks, locatiemanager Hotelservices Gelre ziekenhuizen

“We willen het kennisniveau van medewerkers continu verhogen en hen de kans geven om zich te ontwikkelen. Het is prachtig om te zien hoe medewerkers groeien. Door de opleiding trekken we bovendien jonge mensen aan voor ons team.

Met Threewise als doorgewinterde partij in de zorg en op facilitair gebied hoeven we het wiel niet zelf uit te vinden. Ze spelen goed in op onze opleidingsbehoeften, denken mee en schakelen snel, met ons én met de deelnemers. We zijn erg tevreden!”

Kom in contact met Threewise zorgacademie

opleiding roomservice Gelre