Franciscus Gasthuis & Vlietland – opleiding voedingsassistenten

‘Alles wat wij belangrijk vinden komt aan bod’

Franciscus Gasthuis & Vlietland implementeerde vanaf 2020 gefaseerd een nieuw voedingsconcept op beide locaties. Het maakte deel uit van een groter verandertraject, waarbij ook de rol van voedingsassistenten veranderde en zij hierin werden getraind. Het nieuwe voedingsconcept bestaat uit zes eetmomenten en focust zich op wat de individuele patiënt met zijn ziektebeeld nodig heeft. De voedingsassistent legt in een online systeem vast wat een patiënt binnenkrijgt en helpt de patiënt vervolgens te kiezen bij ieder eetmoment.

In het opleidingstraject komt iedere maand een ander onderwerp aan bod, zoals hygiëne, voedingsleer, het voedingsconcept, HACCP, infectiepreventie enzovoort. Sommige onderwerpen zijn zo belangrijk voor Franciscus Gasthuis & Vlietland, dat het twee maanden doorloopt, zoals gastvrijheid en dieetleer. Ieder onderwerp bestaat uit een e-learning en klassikale les door iemand uit het vak. Aan het einde van de training doen de deelnemers een examen en krijgen ze bij succesvolle afronding een certificaat.

Fieke Stolk, Sectormanager Hotelservices:

“Om onze collega´s op maat uit te rusten, wilden we hen eerst trainen. Threewise deed een voorzet die wij met onze expertises aanvulden, zo is de training op maat en passend bij onze visie ontstaan. Het is geen officiële opleiding, omdat het helemaal op maat is gemaakt. Maar het niveau is vergelijkbaar met mbo-niveau. Je kunt het zien als een complete opleiding tot voedingsassistent waarbij alles wat wij belangrijk vinden aan bod komt.”

Heb je interesse in een opleiding, training of e-learning van Threewise zorgacademie? We bespreken het graag!

Neem contact op Bekijk andere referenties

Lees ook:

De voedingsassistent als adviseur in Franciscus Gasthuis & Vlietland

voedingsassistent Franciscus Gasthuis & Vlietland