Florence – opleiding voedingsassistenten

‘Via dit scholingstraject hebben we de eerste stap gezet’

Zorgorganisatie Florence ontwikkelde in 2021 een nieuwe visie op eten en drinken voor bewoners en cliënten. Cruciaal hierbij is de rol van voedingsassistenten, die een traject voor doorlopende trainingen volgen. Florence verzorgt deze training zelf waarbij diverse medewerkers een les over hun eigen expertise geven. Dan zijn er nog medewerkers die een scholing van vijf à zes maanden tot volwaardig voedingsassistent volgen via Threewise zorgacademie.

Deze voedingsassistenten krijgen theorielessen, volgen een e-learning en doen praktijkopdrachten waarin de visie van Florence is verwerkt. In de lessen worden onder andere voedingsleer, dieetleer, HACCP, omgaan met dementie, communicatie, persoonsgerichte zorg en het presenteren van eten en drinken behandeld. De training voor voedingsassistenten is een onderdeel van de scholing zodat er geen doublures ontstaan.

Neltien Kreijger, accountmanager Talentcentrum bij Florence:
“Door medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren in het werk, doen zij hun taken met plezier. Dit leidt tot blije medewerkers en uiteindelijk ook tot blije bewoners en cliënten. We hebben gekeken welke tools de voedingsassistent nodig heeft om onze visie in de praktijk vorm te geven. Dat bleek een grote uitdaging, want het betreft een gehele manier van denken. Min of meer een cultuurverandering dat om een gedegen aanpak vraagt. Het is een project van de lange adem, waarbij er continu een prikkel moet zijn om hiermee bezig te zijn. Via dit trainings- en scholingstraject hebben we de eerste stap gezet.”

Heb je interesse in een opleiding, training of e-learning van Threewise zorgacademie? We bespreken het graag!

Neem contact op Bekijk andere referenties

Lees ook:

Voedingsassistent cruciaal in nieuwe visie op eten en drinken van Florence

Eten en drinken bij Florence

Foto: Florence