Amanshoeve – e-learning

‘Erg leuk en leerzaam’

Om de kennis en vaardigheden van medewerkers rond eten en drinken te vergroten, startten medewerkers van de Amanshoeve in 2018 met het volgen van e-learningmodules. De Amanshoeve heeft twee locaties waar mensen met dementie samenwonen in een huiselijke omgeving. De maaltijden worden zo veel mogelijk in de woning zelf bereid.

Jan Aman, eigenaar de Amanshoeve:

“Zelf koken is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens de zorgopleiding is eten en drinken maar een heel beperkt onderdeel. Vooral de jongere generatie ervaart het als een opgave om elke dag een maaltijd op tafel te moeten zetten die niet alleen smakelijk is maar ook verantwoord.”

De eerste training betrof ‘Voedselveiligheid voor kleinschalig wonen’. Jan: “Erg leuk en leerzaam. Je wordt als cursist bewust gemaakt van de risico’s op het gebied van eten en drinken. We hebben ons met name verbaasd hoe snel en makkelijk bacteriën zich verspreiden. Daar gaan we zeker goed op letten. Door de praktijkvoorbeelden konden we eenvoudig de vertaalslag maken naar onze eigen woongroep en de opgedane kennis makkelijk toepassen in ons dagelijks werk.”

>>> Lees het volledige artikel over e-learning bij de Amanshoeve

Kom in contact met Threewise zorgacademie