Subsidiemogelijkheden voor particulieren bij Threewise

Opleiden kost veel geld. Gelukkig zijn er allerlei subsidiemogelijkheden die helpen om de kosten te verlagen. We hebben de mogelijkheden voor jou hieronder uitgelegd en aangegeven wat je kunt doen om daarvoor in aanmerking te komen.

Voor particulieren zijn er de volgende mogelijkheden:

Scholing via praktijkleren in het mbo

Als je werkloos bent, of werkloos dreigt te worden, is er een mogelijkheid om een deel van je opleiding te laten betalen door de overheid. Het moet dan gaan om scholing via praktijkleren in het mbo via de derde leerweg.

Er zijn 3 vormen van scholing via praktijkleren:

  1. Diplomagericht: Hele mbo-opleiding met een diploma;
  2. Scholing gericht op een mbo-certificaat;
  3. Gericht op praktijkverklaring: Dit betreft praktijkleren op maat, waarbij in de praktijk van het leerbedrijf delen uit mbo-opleidingen worden geleerd.

 De overheid vergoedt in dit geval een deel van de scholingskosten. Dit kan oplopen tot € 2.050,-. Dat betekent dat jij dit niet hoeft te betalen en je opleiding dus goedkoper wordt. Tijdens je inschrijving kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Je krijgt dan nog een aantal extra vragen zodat we zeker weten of je aan de criteria voldoet om hiervoor in aanmerking te komen. Wij vragen de vergoeding dan voor je aan en trekken deze af van je lesgeld, zodat de opleiding voor jou goedkoper wordt.

Om hierop aanspraak te kunnen maken schrijf je je in voor de opleiding. Met je inschrijving gaan wij naar het UWV.

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden voor de zorg, of interesse in onze mbo-opleidingen voor de zorg?

Neem contact op Meer informatie over subsidies