Subsidie praktijkleren in de derde leerweg voor het leerbedrijf

 

Verzorgt u een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden? Kijk of u gebruik kunt maken van de Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg. Daarmee kunt u een vergoeding tot € 2.700,- krijgen voor het begeleiden van een leerling. Threewise helpt bij het verkrijgen van deze subsidie.

Deze geldt voor 3 vormen van opleiden:

  1. Diplomagericht: Hele mbo-opleiding;
  2. Gericht op een certificaat;
  3. Gericht op praktijkverklaring: Dit betreft praktijkleren op maat, waarbij in de praktijk van het leerbedrijf delen (werkprocessen) uit mbo-opleidingen worden geleerd op basis van de mogelijkheden van de kandidaat en het bedrijf.

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor het begeleiden bij de beroepspraktijkvorming van een student die een mbo-opleiding in de derde leerweg volgt. De subsidie geldt voor een medewerker die werkloos was, werkloos dreigt te worden, of waarbij de functie-eisen dusdanig veranderen dat scholing noodzakelijk is.

De subsidie loopt maximaal 40 weken en is maximaal € 2.700,-. De subsidie geldt alleen in de periode waarin ook daadwerkelijk begeleiding in de praktijk plaatsvindt. Per week is dit dan € 67,50.

Om aanspraak te maken voor de subsidie gaat u naar deze website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u vragen over subsidiemogelijkheden voor de zorg, of interesse in onze mbo-opleidingen voor de zorg?

Neem contact op Meer informatie over subsidies