Word dé specialist die smaak, voeding én gezondheid samenbrengt. Start nu met de nieuwe praktijkgerichte opleiding tot dieetkok voor ziekenhuizen en ouderenzorg!
Voor ervaren koks met minimaal mbo-3 of vergelijkbare werkervaring.
Opleiding Dieetkok in de Zorg
Start: vrijdag 31 oktober 2025
De opleiding bestaat uit 11 lesdagen en 1 examendag, verspreid over ca. 10 maanden.
Na afloop van de opleiding:
• Heb je kennis van de meest voorkomende diëten in de zorg.
• Kan je dieetprincipes vertalen naar smakelijke, volwaardige en
veilige gerechten.
• Ben je in staat om dieetwensen en -eisen te combineren met
cliëntgerichtheid en gastvrijheid.
• Begrijp je het belang van hygiëne, allergeneninformatie en
communicatie in de context van diëten.
• Kan je binnen de kaders van een zorgorganisatie zelfstandig
werken aan passende voeding.
• Leer je door te doen: praktische opdrachten, koken, proeven,
bespreken en verbeteren zijn leidend in het leerproces.
Opleiding en thema’s
Hieronder vind je meer informatie over de opleiding inclusief de onderwerpen die tijdens de opleiding Dieetkok voor de Zorg worden behandeld.