Dit vertellen opdrachtgevers
-

Rode Kruis Ziekenhuis zet in op kennis van medewerkers eten en drinken
In het Rode Kruis Ziekenhuis gingen zorgassistenten in 2024 verder als medewerkers eten en drinken. Om de medewerkers over dezelfde en voldoende kennis te laten beschikken, volgen ze gefaseerd de opleiding Voeding & Hospitality van Threewise zorgacademie. Teamleider Natasja Deeterink en coördinator eten en drinken Joëlla Idema delen hun ervaringen.
-

St. Antonius Ziekenhuis traint medewerkers rond nieuw voedingsconcept
Het St. Antonius Ziekenhuis stapte in 2023 over op een nieuw voedingsconcept. Threewise ontwikkelde met experts van het ziekenhuis modules om medewerkers wegwijs te maken in de aangepaste werkwijze. Astrid Göbbels, Sandra Kozar en Sandra Wanningen vertellen vanuit het St. Antonius over hun ervaringen.
-

De Zorgcirkel: ‘Combinatie e-learning en fysieke training erg geschikt’
De Zorgcirkel heeft de handen ineengeslagen met Threewise zorgacademie voor een online training voor medewerkers. Met verschillende modules biedt De Zorgcirkel haar personeel theoriecursussen in gastvrijheid en eten en drinken aan, die naadloos aansluiten op hun fysieke trainingen op dit vlak.
-

Training gastvrijheid vergroot zorgbeleving bij Sint Jozefoord
Gastvrijheid draagt voor een groot deel bij aan een goede zorgbeleving van bewoners. Om die reden volgden ruim 80 medewerkers van Sint Jozefoord een training gastvrijheid vanuit de Huuskes Academy, een initiatief van Huuskes en Threewise. “We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde basiskennis van gastvrijheid heeft.”
-

Eindeloos leren voor facilitair personeel ViVa! Zorggroep
Het opleidingsaanbod voor zorgmedewerkers in een grote zorgorganisatie is vaak goed geregeld en geborgd. Maar facilitair personeel in de zorg hebben soms minder te kiezen, zegt Evelyn Boelhouwer, adviseur Hospitality & Services bij ViVa! Zorggroep. De zorggroep wilde dit anders en koos daarom voor eindeloos leren met het platform MyMonk.
-

Kennemerhart zet training, e-learning en theater in voor implementeren Wzd
Ouderenzorgorganisatie Kennemerhart neemt medewerkers zorgvuldig mee in de Wet zorg en dwang (Wzd), met onder meer e-learning, training en theatervoorstellingen. “Het heeft gezorgd voor het sneller herkennen van verschillende vormen van verzet en dwang’’, vertelt Stella Koelman, adviseur leren & ontwikkelen bij Kennemerhart.
-

‘Ons nieuwe concept vraagt andere competenties van een voedingsassistent’
Voor voedingsassistenten en medewerkers voeding in het Franciscus Gasthuis & Vlietland is de afgelopen anderhalf jaar het nodige veranderd. Een deels nieuwe werkwijze, een ander voedingsconcept en extra collega’s om de patiënten gastvrij van maaltijden te voorzien. Diederik Sikkens, afdelingsmanager Eten en drinken, vertelt erover.
-

120 voedingsassistenten Adrz frissen kennis op via online cursus
Alle voedingsassistenten van Adrz volgen in 2022 een online cursus om hun kennis op te vijzelen. Zo heeft iedereen weer dezelfde kennis omtrent eten en drinken in het ziekenhuis met drie locaties in Zeeland. De online cursus Voedingsassistent is op maat gemaakt. “Nu is het echt onze cursus”, aldus Patricia Bongaarts, projectmedewerker facilitaire services.
-

Voedingsassistent cruciaal in nieuwe visie op eten en drinken van Florence
‘Het leven leiden dat je lief is’. Deze visie van zorgorganisatie Florence voor bewoners en cliënten is doorvertaald in een nieuwe visie op eten en drinken. De rol van de voedingsassistenten, die hiertoe een trainingstraject doorlopen, is cruciaal, zo vertellen betrokkenen. “De voedingsassistent is simpelweg expert op dit deel van persoonsgerichte zorg.”
-

WijkLeerbedrijf Den Haag: 144 mensen begeleiden naar baan in de zorg
Het WijkLeerbedrijf Den Haag krijgt de komende drie jaar een vervolg. Partners in het project, waaronder Threewise zorgacademie, ondertekenden onlangs een overeenkomst om 144 deelnemers vanuit de bijstand op te leiden en te begeleiden naar een baan in de zorg.
-

Servicemedewerkers Ziekenhuis Amstelland starten opleiding op maat
Ziekenhuis Amstelland is een opleidingstraject gestart voor de servicemedewerkers van het Amstelveens ziekenhuis. In circa negen maanden worden de servicemedewerkers gefaseerd bijgeschoold in hun belangrijke werk voor patiënten en verpleegkundigen.
-

Opleiding bij HVP Zorg: ‘Iedereen moet de kans krijgen’
Om goede zorg te verlenen, hecht HVP Zorg veel waarde aan opleidingen voor haar medewerkers. Maar er is meer. Bestuurder Tugba Kaya wil dat mensen kansen krijgen en pakken om zich te ontwikkelen en zelfstandig te zijn. “Veel medewerkers zien het als de kans van hun leven.”
-

Gelre stoomt medewerkers klaar voor roomserviceconcept
Gelre ziekenhuizen is in november een opleidingstraject op mbo 2-niveau gestart voor 14 facilitair medewerkers. Zo wordt hun kennis en kunde vergroot om te werken volgens het roomserviceconcept, dat komend jaar ook op locatie Apeldoorn zal worden geïntroduceerd. “Het is prachtig om te zien hoe medewerkers groeien”, aldus Sandra Kamping, locatiemanager Hotelservices.
-

E-learning bij de Amanshoeve: ‘Bijspijkeren rond de maaltijd’
Om de kennis en vaardigheden van medewerkers rond eten en drinken te vergroten, is De Amanshoeve gestart met e-learningmodules. De kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen met dementie neemt de e-learning af bij de Huuskes Academy, die in april 2018 het levenslicht zag door samenwerking met de Horeca Academie / Threewise.
