
Duurzaamheids-
versneller
Wil je als zorgorganisatie stappen maken op het gebied van duurzaam eten en drinken én is jouw organisatie klant van Huuskes? Met de Duurzaamheidsversneller van de Huuskes Academy ondersteunen we ziekenhuizen en zorginstellingen gezamenlijk bij hun duurzame ambities.
Wat is de Duurzaamheids-
versneller?
In dit programma, dat Threewise met Huuskes heeft ontwikkeld, zet een transitiemanager met deelnemende organisaties de benodigde stappen naar duurzaam eten en drinken. Van visie tot implementatie en borging.
Duurzaam eten en drinken in de zorg begint bij bewustwording, maar vraagt bovenal om meer kennis en een gedragsverandering bij medewerkers die dagelijks met eten en drinken werken. De Duurzaamheidsversneller helpt hierbij.


Dit levert het op
- Een duidelijke voedingsvisie
- Meer kennis en bewustwording in de organisatie
- Minder voedselverspilling
- Significante kostenbesparingen
- Een hoger percentage duurzame inkoop
- Meer plantaardige eiwitconsumptie
- Een verbeterde score in de Milieuthermometer Zorg
Zo werkt het
Met de Duurzaamheidsversneller doorloopt een deelnemende zorgorganisatie de volgende stappen:
- Visie & doelstellingen
- Nulmeting
- Actieplan
- Aan de slag met o.a. trainingen, communicatietoolkit en kennissessies
- Effectmeting
Bekijk de animatie rechts voor meer uitleg over het stappenplan van de Duurzaamheidsversneller.

Professionele aanpak
De Duurzaamheidsversneller helpt zorgorganisaties om écht werk te maken van duurzaam eten en drinken, is de overtuiging van Huuskes-directeur Gerben Hengeveld en Threewise-directeur Roland de Groot.
In een gesprek vertellen ze over dit gezamenlijke initiatief, de onomkeerbare beweging naar duurzame zorg, het belang van gedragsverandering en hoe een transitiemanager daarin het verschil maakt.
Maak een afspraak
Heb je interesse in een opleiding, training, e-learning of verbetertraject van Threewise? We bespreken graag de mogelijkheden! Vul hieronder jouw gegevens in, dan nemen we snel contact op.