Threewise en SVO vakopleiding food starten opleiding Dieetkok in de Zorg

Threewise en SVO vakopleiding food lanceren samen een nieuwe opleiding: Dieetkok in de Zorg. Een praktijkgerichte opleiding van tien maanden in Houten, die voor het eerst op 31 oktober 2025 start.

Met deze opleiding ontwikkelen koks zich tot specialisten in voeding op maat, zodat eten en drinken voor iedereen smaakvol, gezond en verantwoord is. De opleiding is bestemd voor ervaren koks met minimaal mbo-3 of vergelijkbare werkervaring. De opleiding, die grotendeels in de keuken plaatsvindt, bestaat uit elf lesdagen en een examendag, verspreid over circa tien maanden. Bij goed gevolg ontvangen deelnemers het certificaat Dieetkok in de Zorg.

>>> Naar de opleidingspagina

Onderwerpen tijdens de opleiding

In de opleiding krijgen deelnemers meer kennis van veelvoorkomende diëten in de zorg en leren ze deze te vertalen naar smakelijke, volwaardige en veilige gerechten. Ook onderwerpen als communicatie, gastvrijheid en hygiëne komen aan bod. De deelnemers leren vooral door te doen. Praktische opdrachten, koken, proeven, bespreken en verbeteren zijn leidend in het leerproces.

Behoefte aan dieetkoks in de zorg

“Wij merken al geruime tijd veel behoefte aan het opleiden van dieetkoks in ziekenhuizen en de ouderenzorg”, vertelt Bernadette Molier, directeur van Threewise. “Steeds meer zorgorganisaties kiezen ervoor om goed opgeleide koks in huis te hebben. Dieetkoks die patiënten en cliënten in alle diëten en consistenties kunnen voorzien van lekkere, gezonde en duurzame maaltijden.

Met onze ervaring in de zorg en de expertise van SVO vakopleiding food in het opleiden van koks, zijn we ervan overtuigd dat we in deze behoefte aan opgeleide dieetkoks kunnen voorzien.”

Meer informatie en aanmelden Contact